RENDO Netwerken is een netbeheerder. Wat RENDO Netwerken precies doet en hoe ze te bereiken zijn.

Joris Kerkhof, Expert energie
Bijgewerkt: 15 april 2021

Wat is de taak van een netbeheerder?

RENDO Netwerken is één van de acht netbeheerders. RENDO Netwerken beheert de leidingen en kabels in een bepaalde regio. Op die manier verzorgt de netbeheerder het energienetwerk. RENDO Netwerken levert geen energie, maar zorgt ervoor dat energieleveranciers dit kunnen doen. De netbeheerder staat vast voor een bepaalde regio. Je kunt dus niet zelf je netbeheerder kiezen. Als je niet weet wie je netbeheerder is, kun je dit opzoeken in het EAN-codeboek.

Wanneer sluit de netbeheerder je af van elektriciteit en gas?

Wanneer er geen energiecontract meer aanwezig is op een bepaald adres, ontvang je een brief van RENDO Netwerken. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden. Is er sprake van wanbetaling? Dan wordt er drie dagen nadat de brief is verstuurd, contact opgenomen. Als hier geen reactie op komt, komt er binnen tien dagen een monteur van RENDO Netwerken langs om je energie af te sluiten.

Staat het huis leeg? Dan wordt er ook een brief verstuurd en na 20 dagen een eventuele tweede brief. Wordt hier niet op gereageerd? Dan wordt er na 40 dagen contact opgenomen met de huiseigenaar. Dat kan ook de woningbouw zijn. Als er tot slot na 60 dagen nog geen energiecontract is afgesloten op dat adres, wordt de energie afgesloten. Er wordt dan een slot op de meter geplaatst. Als de meter binnen niet kan worden afgesloten, wordt het buiten gedaan.    

Wat kost het bij RENDO Netwerken om opnieuw aangesloten te worden?

Als je weer opnieuw aangesloten wilt worden, zijn hier kosten aan verbonden. De aansluitkosten voor stroom en gas zijn € 459,80. Wanneer de afsluiting buiten is gedaan, betaal je bij RENDO Netwerken € 484,- voor gas en € 907,50 voor elektriciteit. Ook moet er een nieuw contract bekend zijn in het contract einde register (CER). Wanneer je een nieuw contract afsluit, regelt je nieuwe leverancier dat dit in het CER komt te staan.

Hoe is RENDO Netwerken te bereiken?

RENDO Netwerken is van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur te bereiken op 0522 - 856400 (lokaal tarief).

Bronnen en expertise

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Joris Kerkhof. Hij is specialist op het gebied van energie en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en de Volkskrant .

Awards

wua-logo-square.png
shopping-awards.png
bmc.png