Westland Infra is een netbeheerder. Wat Westland Infra precies doet en hoe ze te bereiken zijn.

Joris Kerkhof, Expert energie
Bijgewerkt: 15 april 2021

Wat is de taak van een netbeheerder?

Westland Infra is één van de acht netbeheerders. Westland Infra beheert de leidingen en kabels in een bepaalde regio. Op die manier verzorgt de netbeheerder het energienetwerk. Westland Infra levert geen energie, maar zorgt ervoor dat energieleveranciers dit kunnen doen. De netbeheerder staat vast voor een bepaalde regio. Je kunt dus niet zelf je netbeheerder kiezen. Als je niet weet wie je netbeheerder is, kun je dit opzoeken in het EAN-codeboek.

Wanneer sluit de netbeheerder je af van elektriciteit en gas?

Wanneer er geen energiecontract meer aanwezig is op een bepaald adres, neemt Westland Infra contact op met de energieleverancier om te controleren wat er aan de hand is. Aan de hand daarvan wordt er een brief verstuurd. Vervolgens is er genoeg tijd om een nieuwe energieleverancier te vinden, voordat de energie wordt afgesloten. Als de energie wordt afgesloten, wordt er een slot op de meter geplaatst. Als de meter binnen niet kan worden afgesloten, wordt het buiten gedaan.    

Wat kost het bij Westland Infra om opnieuw aangesloten te worden?

Als je weer opnieuw aangesloten wilt worden, zijn hier kosten aan verbonden. De aansluitkosten zijn € 228,-. Wanneer de afsluiting buiten is gedaan, betaal je bij Westland Infra € 600,-. Ook moet er een nieuw contract bekend zijn in het contract einde register (CER). Wanneer je een nieuw contract afsluit, regelt je nieuwe leverancier dat dit in het CER komt te staan.

Hoe is Westland Infra te bereiken?

Westland Infra is van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur te bereiken op 0174 - 236236 (lokaal tarief).

Bronnen en expertise

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Joris Kerkhof. Hij is specialist op het gebied van energie en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en de Volkskrant .

Awards

wua-logo-square.png
shopping-awards.png
bmc.png