Incasso voor, tijdens of na de maand van levering

Als het incassomoment vooraf plaatsvindt, betaal je het termijnbedrag voor de maand van levering. In januari betaal je dan het termijnbedrag voor de energielevering in februari.

Het incassomoment kan ook plaatsvinden in dezelfde maand als de levering. Het termijnbedrag wordt dan in dezelfde maand geïncasseerd als dat je geleverd krijgt. In dat geval betaal je in januari het termijnbedrag voor de levering in januari.

En achteraf houdt in dat je in februari betaalt voor de energie die in januari geleverd is.

Dubbele incasso? Automatisch geld terug

Stap je over van energieleverancier? Dan betaal je soms twee keer een termijnbedrag. Want misschien incasseert je oude leverancier het termijnbedrag achteraf en doet de nieuwe leverancier dit vooraf. Het is niet zo dat je dubbel betaalt voor je energie, alleen het moment van incasseren verandert.

Stap je halverwege de maand over? Dan betaal je mogelijk voor één maand twee keer. Een keer aan de oude energieleverancier die een deel van de maand energie heeft geleverd, en een keer aan de nieuwe leverancier die dezelfde maand start met leveren. Het te veel betaalde bedrag krijg je terug als de leverancier de eind- of jaarafrekening opmaakt.

Op naar een toekomst zonder geldzorgen

Maak je je zorgen om de rekeningen die zich maar blijven opstapelen? Dan helpt Independer je weer op weg met:

  • Informatie over betalingsachterstanden en de extra kosten hiervan
  • Tips voor het maken van betalingsafspraken
  • Ingang naar de juiste hulpverlener​    
   lees meer​