Er zijn in Nederland tien gasregio’s en in iedere regio kunnen andere gastarieven gelden. Dit komt omdat de toeslagen die je voor gas betaalt, afhankelijk zijn van hoe ver het gas getransporteerd moet worden voordat het bij je woning is. Op het moment dat het gas een grotere afstand moet overbruggen, is het mogelijk dat het gastarief stijgt. Dit hoeft niet altijd te gebeuren, want een energieleverancier mag zelf de regiotoeslag en het gastarief bepalen.

Hoe zit het met de levering van energie in Rotterdam?

Energie vergelijken Rotterdam

Joris Kerkhof, Expert energie

Wie is de netbeheerder in Rotterdam?

Wanneer je in Rotterdam woont zit je waarschijnlijk in gasregio 3 en is Stedin je netbeheerder. Op het moment dat je in Rotterdam woont en na de liberalisering van de energiemarkt in 2004 nog niet bent overgestapt, zorgt Eneco voor de levering van energie.

Hoe duurzaam is Rotterdam?

Ook stimuleert Rotterdam duurzaamheid bij bedrijven en personen. Zo is er een aantal bedrijven met een Greenkey keurmerk hebben. Dit is een keurmerk voor duurzame bedrijven die het milieu ontzien. Denk aan hotels, maar ook aan een monument zoals de Euromast. Ook is er in Rotterdam een aantal duurzame projecten, zoals het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het nieuwe treinstation. Hierdoor kan het station zichzelf (deels) van energie voorzien. Ook zijn er win de haven windmolens geplaatst die elektriciteit leveren aan minimaal 250.000 huishoudens.

Bronnen en expertise

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

  • Stedin
  • Eneco

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Joris Kerkhof. Hij is specialist op het gebied van energie en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en de Volkskrant .

Awards

wua-logo-square.png
shopping-awards.png
bmc.png