Tijdelijk minder energiecontracten vergelijken

Door de hoge energieprijzen en de gebeurtenissen in Oekraïne is er op dit moment minder aanbod in energiecontracten. Meer over de huidige situatie in de energiemarkt kun je vinden op ons weblog. Joris Kerkhof, de energie-expert van Independer, beantwoordt de meestgestelde vragen.

Update ontvangen?

Wat doen wij voor je?

Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij je een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Vervolgens kun je in veel gevallen het door jou gewenste energiecontract via onze website aanvragen. Een aantal contracten van energieleveranciers tonen we wel in de vergelijking, maar kun je niet via ons aanvragen. Dit zie je duidelijk staan op de detailpagina van deze energiecontracten of in de vergelijking.

Wij regelen jouw overstap

Onze energie-experts helpen je graag bij het maken van een vergelijking. Maar ook daarna staan ze voor je klaar. Veel mensen vinden 'energie' niet interessant en zijn er het liefst zo min mogelijk tijd aan kwijt. Wij helpen je daarom graag en zorgen ervoor dat de overstap soepel verloopt. Overstappen van energieleverancier gaat namelijk makkelijker dan je denkt. In vijf stappen ben je eenvoudig overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. Wij zorgen er dan voor dat de overstap goed verloopt. Is het onduidelijk of vind je het prettig om er samen met een van onze experts rustig doorheen te lopen? Dan kun je ons altijd bellen of een e-mail sturen. Maar ook als je andere vragen hebt over je energiecontract of leverancier, helpen wij je hier graag bij. Veel rekeningen van energieleveranciers zijn bijvoorbeeld erg onduidelijk. Kom je er niet uit of denk je dat de rekening niet klopt, dan kijken wij graag even met je mee.

Bij ons kies je zelf hoe groen je stroom moet zijn

Bij ons geef je zelf aan of je groene stroom belangrijk vindt. Wij maken hierbij onderscheid tussen écht groene stroom, vergroende stroom en grijze stroom.

Samen met Hier.nu en jou proberen we op deze manier de wereld een stukje mooier en beter te maken. Hier.nu heeft onderzoek gedaan naar de verschillende energieproducten die er zijn. Hierdoor weet je precies waar je voor kiest, en hopen we de wereld samen duurzamer te maken. Lees meer op de website hier.nu.

Betere inschatting van je verbruik

We hebben Milieu Centraal gevraagd in kaart te brengen wat afhankelijk van de gezins- en woonsituatie het gemiddelde verbruik is. Zo kunnen we redelijk goed bepalen wat jouw geschatte verbruik is. En daardoor kunnen we een beter advies aan je geven. Dat neemt niet weg dat we je aanraden de vergelijking te maken op basis van je werkelijke verbruikscijfers. Dat voorkomt weer nare verrassingen achteraf.

Ook na het aanvragen van je energiecontract staan we voor je klaar

We doen veel meer dan het vergelijken en aanvragen van energie producten -en leveranciers. Iedere dag zetten onze experts zich in om jou zo goed mogelijk te helpen aan de telefoon en via de mail. En ook na het aanvragen van een energiecontract staan we voor je klaar.

Wij herinneren je eraan wanneer je contract afloopt

Wij sturen je enkele weken voordat je contract afloopt, een e-mail ter herinnering. Dan kun je nog even naar je energiecontract te kijken. Rond die tijd kun je ook een verlengingsaanbod van je leverancier verwachten. Ben je niet tevreden over dit nieuwe aanbod, dan kun je een nieuwe vergelijking maken en binnen 4 tot 6 weken overstappen. Wanneer je gezins- of woonsituatie veranderd is tijdens je contractperiode, is het altijd nuttig om een nieuwe vergelijking te maken. Bijvoorbeeld als je gaat samenwonen of je kinderen het huis uit gaan. Al deze veranderingen hebben namelijk invloed op je verbruik en daarmee ook op welk energieproduct het beste bij jou past. Komt je er niet uit? Of wil je dat er iemand met je mee kijkt? Wij helpen je graag!

Wat verdient Independer door mij?

Wanneer je via Independer overstapt naar een nieuwe energieleverancier, krijgen wij zolang je klant blijft, een vaste vergoeding per kwartaal of per maand. Dat is anders dan bij andere vergelijkingssites of veilingsites. Zij krijgen vrijwel altijd een eenmalige, hoge vergoeding. Deze sites hebben dan ook een financiële prikkel om je jaarlijks te laten switchen. Die prikkel hebben wij niet. Als je via ons opnieuw zou overstappen dan krijgen we van de nieuwe leverancier weer hetzelfde jaarlijkse bedrag. Daarom weet je zeker dat we vanuit jouw belang adviseren. Lees meer over onze beloning.

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vindt je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice

Waarom past energie bij Independer?

Al jaren kreeg Independer regelmatig de vraag waarom we geen energie vergelijken. Wij vonden lange tijd dat het ver van verzekeringen afstaat en het paste niet in onze lange termijn strategie. Bovendien dachten we dat we ons niet voldoende zouden kunnen onderscheiden ten opzichte van andere energievergelijkers. Waarom past energie toch bij Independer? 

Het aantal verzoeken om energie te gaan vergelijken bleef maar stijgen. Uit de reacties van consumenten bleek dat er veel onduidelijkheid heerst over de verschillende energieproducten, de bonussen en de tarieven na afloop van het contract. Ook vonden veel mensen niet duidelijk hoe groen de geleverde energie nu eigenlijk is. We zagen in dat we hier echt iets zouden kunnen toevoegen. Met onze vergelijking op basis van prijs/kwaliteitverhouding willen we daar verandering in brengen. Lees het verhaal over onze weg naar deze vergelijking.

Expertise

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Joris Kerkhof. Hij is specialist op het gebied van energie en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en de Volkskrant

Ook geeft Joris regelmatig meer uitleg over de huidige situatie rondom de hoge energieprijzen. In dit blog lees je de belangrijkste vragen en antwoorden. 

Awards Independer

De energievergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen. Ook kwam Independer dit jaar nog als beste energievergelijker naar voren bij een onderzoek van WUA.