Wat is een enkele meter en hoe werkt het?

Een enkele meter, ook wel traditionele meter genoemd, is een meter die maar één telwerk heeft waarmee de hoeveelheid gebruikte energie wordt getoond. Dit houdt in dat het alleen mogelijk is om energie geleverd te krijgen tegen één tarief. Lees meer over een enkele meter.

Wat is een dubbele meter en hoe werkt het?

Bij een dubbele meter heb je te maken met twee tarieven: een normaaltarief en een daltarief. Op een dubbele meter zitten dan ook twee telwerken. Lees meer over een dubbele meter.

Wat is een traditionele meter en hoe werkt het?

Een traditionele meter is een meter die niet op afstand afgelezen kan worden. Je kan een meter hebben met één telwerk (enkele meter) of een meter met twee telwerken (dubbele meter). Als je de meterstanden moet doorgeven aan jouw energieleverancier, moet je deze zelf aflezen en doorgeven.

Wat is een slimme meter en hoe werkt het?

Een slimme meter is een digitale meter die op afstand kan worden uitgelezen door je netbeheerder. Een slimme meter heeft altijd een dubbel telwerk. Lees meer over een slimme meter.

Is een slimme meter een goede keuze?

Er is veel discussie over de slimme meter. Bijvoorbeeld over de privacy. Is een slimme meter wel een verstandige keuze?

Wat is de kracht van je elektriciteitsmeter?

Een elektriciteitsmeter meet het elektriciteitsverbruik van een huishouden. De capaciteit staat op de voorkant van je elektriciteitsmeter. Lees meer over kracht elektriciteitsmeter.

Te zware elektriciteitsmeter

Als je een te zware elektriciteitsmeter hebt, heb je een hogere energierekening. Dat is zonde. Lees meer over een te zware elektriciteitsmeter.

Wat is de kracht van je gasmeter?

Er zijn verschillende soorten gasmeters. Deze hebben ook allemaal een verschillende kracht. Lees meer over kracht gasmeters.

Te zware gasmeter

Als je een te zware gasmeter hebt, heb je een hogere energierekening. Dat is zonde. Lees meer over een te zware gasmeter.