Altijd vast tarief met enkele meter

Met een enkele meter maakt het niet uit of je overdags, 's nachts of in het weekend energie gebruikt. Het tarief is op elk moment van de dag hetzelfde. Met een enkele meter is het ook mogelijk om energie terug te leveren. Het kan zijn dat dit op hetzelfde telwerk gebeurt als waar het verbruik wordt gemeten.

Energie terugleveren? Geef door aan de energieleverancier

Wanneer er dan energie wordt opgewekt en teruggeleverd, zal dit telwerk terugtellen. Houd er hierbij rekening mee dat je op een negatief getal uit kunt komen. Geef dus altijd bij je netbeheerder en bij je energieleverancier aan dat je energie teruglevert. Hiermee voorkom je misverstanden. Ook voorkom je dat je aan je energieleverancier moet uitleggen dat je energie teruglevert. Het is beter om dit vooraf te doen, zodat er voor beide partijen duidelijkheid is.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid
  • Milieucentraal

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Joris Kerkhof. Hij is specialist op het gebied van energie en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en de Volkskrant

Ook geeft Joris regelmatig meer uitleg over de huidige situatie rondom de hoge energieprijzen. In dit blog lees je de belangrijkste vragen en antwoorden. 

Awards Independer

De energievergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen. Ook kwam Independer dit jaar nog als beste energievergelijker naar voren bij een onderzoek van WUA.