Verloop variabele energietarieven


Drie energie-aanbieders zijn niet meegenomen in de variabele grafiek, omdat zij, in tegenstelling tot de markt, hun variabele tarief in de loop van het jaar wel aanpasten. Normaal gebeurt dit alleen op 1 januari en 1 juli. Omdat dit uitzonderlijk is, zou dit het beeld van het gemiddeld variabel tarief onjuist beïnvloeden.  

Bovenstaande grafiek op je website plaatsen? Gebruik de volgende code: 

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:550px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/5efb58e0cdf8c"></iframe><span style="font-family: open sans; font-size: 14px;">Bron: <a href="https://www.independer.nl/energie/intro.aspx">Independer energievergelijker</a> ​

Expertise

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Joris Kerkhof. Hij is specialist op het gebied van energie en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en de Volkskrant

Ook geeft Joris regelmatig meer uitleg over de huidige situatie rondom de hoge energieprijzen. In dit blog lees je de belangrijkste vragen en antwoorden. 

Awards Independer

De energievergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen. Ook kwam Independer dit jaar nog als beste energievergelijker naar voren bij een onderzoek van WUA.