Tijdelijk minder energiecontracten vergelijken

Door de hoge energieprijzen en de gebeurtenissen in Oekraïne is er op dit moment minder aanbod in energiecontracten. Meer over de huidige situatie in de energiemarkt kun je vinden op ons weblog. Joris Kerkhof, de energie-expert van Independer, beantwoordt de meestgestelde vragen.

Update ontvangen?

E-mailadres

Energie vergelijken

Als je wilt overstappen van energieleverancier, kun je op de website een vergelijking maken om te zien welke energieleverancier het beste bij je situatie past. Je vult dan je verbruik in of maakt een schatting op basis van je woonsituatie. Vervolgens zie je de tarieven van verschillende leveranciers die je met elkaar kunt vergelijken en kun je een keuze maken.

Het doen van een aanvraag

Wanneer je een energieleverancier hebt uitgekozen kun je vervolgens je gegevens invullen en de aanvraag bevestigen. Als je de aanvraag bevestigd, ontvang je gelijk een bevestigingsmail van Independer en wordt de aanvraag in werking gezet.

Binnen een week ontvang je ook een bevestiging van de nieuwe energieleverancier. Hierin staan de tarieven en de ingangsdatum van de levering. Als je de bevestiging ontvangt kun je nog gebruik maken van de 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je het contract annuleren zonder hier een reden voor op te geven.

Overstapservice Independer

Wat regelt Independer voor je? Naast de service die we bieden met het vergelijken en het aanvragen biedt Independer ook de overstapservice aan. De overstapservice houdt in dat we je stap voor stap helpen in het proces. Mocht je vragen hebben tijdens het vergelijken of aanvragen, dan kun je contact met ons opnemen en helpen wij je hierbij. Dit kan zijn door de energierekening te verduidelijken of het verschil tussen de contracten uit te leggen. Na het aanvragen van een nieuw energiecontract zorgen we ervoor dat deze zo snel mogelijk bij de nieuwe leverancier terechtkomt. Ook laten we de leverancier uitzoeken wanneer je contract afloopt. Vervolgens zal de overstap plaatsvinden. Mocht je ondertussen nog vragen hebben of zijn er zaken nog niet helemaal duidelijk, dan kun je contact met ons opnemen en helpen we hier graag bij.

Wat doet de nieuwe energieleverancier?

De nieuwe energieleverancier zoekt uit wanneer je huidige contract afloopt en start vanaf dat moment de levering. Als je contract langer loopt dan waar de nieuwe leverancier rekening mee houdt, dan geven zij dit aan in de bevestiging die zij sturen. De leverancier geeft dan aan dat het contract bij de huidige leverancier nog langer doorloopt dan waar zij rekening mee houden. Mogelijk wordt er door de oude leverancier een opzegvergoeding in rekening gebracht als je toch wilt overstappen. Wil je geen boete wilt betalen? kun je het contract binnen de 14 dagen bedenktijd nog annuleren.

Wanneer je verhuist moet je zelf je huidige contract opzeggen. Rond de datum dat de nieuwe leverancier de levering start, zullen zij ook vragen om de meterstanden door te geven.

Tussen het doen van de aanvraag en het starten van de levering kunnen 4 tot 7 weken zitten.

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vindt je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice

Expertise

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Joris Kerkhof. Hij is specialist op het gebied van energie en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en de Volkskrant

Ook geeft Joris regelmatig meer uitleg over de huidige situatie rondom de hoge energieprijzen. In dit blog lees je de belangrijkste vragen en antwoorden. 

Awards Independer

De energievergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen. Ook kwam Independer dit jaar nog als beste energievergelijker naar voren bij een onderzoek van WUA.