2. Budget subsidie duurzame energie omlaag

Heb je je huis op minimaal twee manieren laten isoleren, bijvoorbeeld door dakisolatie of vloerisolatie? Dan kan je in aanmerking komen voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Vanaf 2021 wordt de subsidie samengevoegd met de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Het totale budget wordt minder. Dus wil je volgend jaar aan de slag met het verduurzamen van je woning? Wacht dan niet te lang. 

3. Belasting op elektriciteit daalt, belasting op gas stijgt

Het kabinet wil duurzamer energieverbruik stimuleren. Daarom gaat de belasting op elektriciteit omlaag en de belasting op gas omhoog. Het effect zie je terug op je energierekening. Hier lees je meer over energieprijzen

Wat ga jij aan energiebelasting betalen in 2021?

Wat betaal jij aan energiebelasting in 2021?

Voorbeeld: op basis van het gemiddelde verbruik (3500 kWh en 1500 m3) ga je vanaf volgend jaar iets meer dan € 7 per jaar meer betalen.

Door de lage energietarieven is het nu een goed moment waarop je flink kan besparen. Met onze energievergelijker zie je snel hoeveel jij kan besparen. 

4. Postcoderoosregeling wordt subsidieregeling

Wil je zonnepanelen, maar heb je geen eigen dak? Dan kan je gebruikmaken van de postcoderoosregeling zonnepanelen. Die regeling gaat veranderen. Vanaf 2021 moeten de energiecoöperaties hun vergoeding per opgewekte kWh zelf verdelen onder alle deelnemers. Dit betekent dat je als deelnemer niet meer vast zit aan een bepaalde leverancier. Het maakt dan ook niet meer uit als je verhuist. Voor huidige deelnemers komt er een overgangsrecht.