Wat doet een stroomleverancier?

Een stroomleveranciers is verantwoordelijk voor het leveren van energie. Je mag zelf kiezen bij welke stroomleverancier je een contract afsluit. Je kan bij je leverancier terecht voor vragen over je rekening en de meterstanden. 

Leveranciers zorgen voor stroom en gas. Maar steeds meer leveranciers bieden nu bijvoorbeeld ook slimme thermostaten aan. Of ze helpen met besparen door advies te geven over isolatie of zonnepanelen.

Welke stroomleveranciers zijn er?

In Nederland zijn er meer dan 30 energieleveranciers. Wij hebben per leverancier informatie op een rijtje gezet. Zoals de verschillende contracten die ze aanbieden, de ervaringen van klanten en de hoogte van de energietarieven. Hier vind je het overzicht Nederlandse energieleveranciers

In de tabel hieronder staan de energiekosten van een aantal stroomleveranciers. Wil je alle actuele tarieven weten? Dan kan je hier stroomprijzen vergelijken.

Stroomleverancier Kosten 2020 stroom en gas
Budget Energie € 1.743,36
Eneco € 2.014,08
Energiedirect.nl € 1.773,48
Essent € 2.065,20
Greenchoice € 1.918,20
Vattenfall € 2.134,68

Wie is de goedkoopste stroomleverancier Nederland?

Wil je graag de goedkoopste stroomleverancier? Dan is het goed om te weten dat de prijs afhangt van je persoonlijke wensen. Wat vind je belangrijk? Hoeveel stroom gebruik je? Je leest meer over de voordeligste stroomleverancier op de pagina over de beste stroomleverancier.

Stroomleveranciers vergelijken

Stroomleveranciers hanteren verschillende tarieven. Daarom is stroomleveranciers vergelijken een slim idee. Ga je stroom vergelijken? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Op deze pagina beschrijven we waar je rekening mee moet houden.