In Nederland zijn er meer dan 30 stroomleveranciers. Zij zijn verantwoordelijk voor het leveren van stroom. Wat is de goedkoopste stroomleverancier in Nederland? En hoe werkt stroomleveranciers vergelijken? Op deze pagina lees je meer.

Joris Kerkhof, Expert energie
Bijgewerkt: 21 juni 2022

Wat doet een stroomleverancier?

Een stroomleveranciers is verantwoordelijk voor het leveren van energie. Je mag zelf kiezen bij welke stroomleverancier je een contract afsluit. Je kan bij je leverancier terecht voor vragen over je rekening en de meterstanden. 

Leveranciers zorgen voor stroom en gas. Maar steeds meer leveranciers bieden nu bijvoorbeeld ook slimme thermostaten aan. Of ze helpen met besparen door advies te geven over isolatie of zonnepanelen.

Welke stroomleveranciers zijn er?

In Nederland zijn er meer dan 30 energieleveranciers. Wij hebben per leverancier informatie op een rijtje gezet. Zoals de verschillende contracten die ze aanbieden, de ervaringen van klanten en de hoogte van de energietarieven. In de tabel hieronder vind je een overzicht van Nederlandse energieleveranciers. 

Wil je alle actuele tarieven weten? Dan kan je hier stroomprijzen vergelijken.

Wie is de goedkoopste stroomleverancier Nederland?

Wil je graag de goedkoopste stroomleverancier? Dan is het goed om te weten dat de prijs afhangt van je persoonlijke wensen. Wat vind je belangrijk? Hoeveel stroom gebruik je? Je leest meer over de voordeligste stroomleverancier op de pagina over de beste stroomleverancier.

Stroomleveranciers vergelijken

Stroomleveranciers hanteren verschillende tarieven. Daarom is stroomleveranciers vergelijken een slim idee. Ga je stroom vergelijken? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Op deze pagina beschrijven we waar je rekening mee moet houden.

Bronnen en expertise

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Joris Kerkhof. Hij is specialist op het gebied van energie en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en de Volkskrant .

Awards

wua-logo-square.png
shopping-awards.png
bmc.png