geld besparen op je energie
  • kies uit het grootste aanbod
  • snel en gemakkelijk geregeld
  • nu met gratis verbruiksinzicht

Energie vergelijken, aanvragen, klaar!

Postcode
Huisnummer

Waarom afsluiten bij ons?

Altijd het beste product bovenaan

Ook als we die niet verkopen

Hulp bij overstappen

Snel en goed geregeld

Kiezen voor duurzaamheid

Vergelijken op prijs en duurzaamheid

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Rene | expert energie

Energie vergelijken: waar moet je op letten?

Als je energie vergelijkt moet je op een aantal zaken letten om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

leestijd 2 minuten

Wat is een opzegboete?

Een opzegboete, ook wel een opzegvergoeding genoemd, betaal je wanneer je je energiecontract beëindigt voordat het contract is afgelopen. Je betaalt de vergoeding alleen als je nog een contract voor bepaalde tijd hebt.

leestijd 4 minuten

Heeft een verhuizing invloed op je energiecontract?

Als je gaat verhuizen is dat een goed moment om eens naar je energiecontract te kijken. Het kan slim zijn om voor je nieuwe woning een andere energieleverancier te kiezen.

leestijd 3 minuten

Nieuw huis? Met de gratis verhuisservice vergeet je niks

Ga je binnenkort verhuizen? Dan moet je van alles en nog wat regelen. Ook je financiële zaken. Want naast een nieuw energiecontract heb je ook een woonverzekering en misschien een hypotheek nodig. Met onze gratis verhuisservice krijg je overzicht. Zo zorg je er zelf voor dat je niks vergeet.

We zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er vandaag tot 18:00 uur.

Dit vinden onze klanten van ons

9,1

Dit cijfer geven onze klanten

Op basis van 17.316 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
2e jaar op rij via jullie een top aanbieding gehad.
10,0
Dhr. Post, NIJVERDAL
37 minuten geleden, energie
Duidelijke site,en snel telefonisch contact
10,0
Anoniem, MAARSSEN
1 uur geleden, energie
super snel geregeld weer
10,0
Mevr. Hurkmans, GORINCHEM
1 uur geleden, energie
Snel en makkelijk geregeld.
10,0
Mevr. Groenendijk, ROTTERDAM
2 uur geleden, energie
Super website,duidelijk en eenvoudig te gebruiken. Ben zeer tevreden met Independer. Dank jullie allen.
10,0
Anoniem, DEN BURG
2 uur geleden, energie
Eenvoudig en duidelijk
8,0
Anoniem, DELFGAUW
2 uur geleden, energie
Goed geregeld
8,0
Anoniem, SURHUISTERVEEN
5 uur geleden, energie
Altijd tevreden.
10,0
Dhr. van der Toorn, ZWARTSLUIS
17 uur geleden, energie
Uitgebreid vergelijkingsmateriaal, jammer dat niet alle leveranciers hun gegevens beschikbaar maken (Vattenfall bijvoorbeeld)
8,0
Dhr. Wezepoel, BEVERWIJK
18 uur geleden, energie
Ziet er voorlopig goed uit.
8,0
Anoniem, FIJNAART
18 uur geleden, energie

Wie vergelijken we?

Het liefst vergelijken we alle 44 energieleveranciers. Voor 6 energieleveranciers kan dit helaas niet. De andere 38 kun je bij Independer vergelijken op prijs en kwaliteit.

bekijk de hele lijst

Hoe verdienen we?

Als je via onze website een nieuw energiecontract afsluit, krijgt Independer van de energieleverancier een eenmalige en/of doorlopende vergoeding. Gemiddeld ontvangen wij €39 per afgesloten energiecontract.

lees wat we daar voor doen

Wat doen we voor jou?

Je kunt bij Independer energie vergelijken en je contract afsluiten. Bij het maken van een vergelijking kun je per contract alle details bekijken, waardoor je een weloverwogen keuze maakt

ontdek wat we nog meer voor je doen

Meer informatie over energie? Lees hieronder verder.

Energie vergelijken: zo werkt dat

Ieder huishouden heeft stroom en gas nodig. En dus ook een energieleverancier. Inmiddels zijn er rond de 40 energiebedrijven die meer dan 400 energiecontracten aanbieden. Aanbiedingen zijn niet altijd even duidelijk en als je op zoek bent naar een goedkope energieleverancier kan dat een tijdrovende klus zijn. Als energieleveranciers een schatting maken van je energieverbruik, kijken ze nauwelijks naar je specifieke gezins- en woonsituatie. De welkomstbonussen geven bovendien een vertekend beeld van je uiteindelijke verwachte termijn- of jaarbedrag. Na afloop van je contract kom je, als je niet opzegt of overstapt, automatisch in het variabele tarief terecht. En dat kan sterk afwijken van wat je eerst betaalde. Verder is vaak niet duidelijk hoe groen de aangeboden groene energie nu echt is en of dit op een eerlijke en duurzame manier wordt opgewekt. Met de energievergelijker van Independer kun je snel en eenvoudig energieprijzen vergelijken. Op basis van een eerlijke prijs-kwaliteit vergelijking krijg jij het advies dat past bij jouw wensen en situatie. Dat is goed voor je portemonnee: je vindt snel de goedkoopste energiecontracten met de voordeligste energietarieven voor jouw. Ook zie je duidelijk of energie écht groen en duurzaam is. Zo makkelijk is energie vergelijken bij Independer.

Je energieverbruik is belangrijk voor het advies

Om je een goed advies te kunnen geven, is het belangrijk dat we je energieverbruik weten. Dit vind je terug op je laatste jaarnota. Weet je niet wat je energieverbruik is of heb je die gegevens niet bij de hand? Dan maken we een reële schatting van je verbruik. We werken hiervoor samen met Milieu Centraal, een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische en betrouwbare informatie geeft over milieu en energie in het dagelijks leven. Zij hebben voor Independer onderzocht welke vragen wij jou als consument moeten stellen om tot een eerlijke schatting van jouw verbruik te komen. Deze manier van inschatten verschilt van die van andere vergelijkingssites. En het levert je een advies op dat echt past bij jouw situatie en waarmee je energieleveranciers kunt vergelijken.

Eerlijk over groene stroom en vergroende stroom

Duurzaamheid wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Je wordt tegenwoordig dan ook overspoeld met groene energie. Niets mis mee zou je zeggen. Alleen zie je soms door de bomen het bos niet meer. Zo biedt iedere energieleverancier tegenwoordig groene stroom en groen gas aan. Maar hoe groen deze energie echt is, is vaak niet duidelijk. Veel energieleveranciers verkopen hun energie groen, terwijl het gewoon grijs is. Dat wordt ''vergroende stroom'' genoemd.

Independer vindt het belangrijk dat je weet welke energieleveranciers echt groene stroom leveren. En welke leveranciers grijze stroom leveren die met buitenlandse certificaten groen is gemaakt. Daarom kun je in onze energievergelijker hierop je energie vergelijken en laten wij duidelijk zien hoe groen de energie is die leveranciers aanbieden. Wil je meer weten over groene stroom voordat je energieprijzen gaat vergelijken? Kijk dan op de website van Hier Klimaatbureau over hoe het nu echt zit met groene stroom en vergroende stroom.

Overstappen van energieleverancier: zo werkt het

Met de energievergelijker van Independer kun je energieleveranciers vergelijken op basis van een schatting of aan de hand van je exacte verbruik. Na het maken van een energie vergelijking kun je een contract aanvragen bij een energieleverancier. op het moment dat je een aanvraag hebt gedaan, ontvang je van Independer een bevestiging. Vervolgens sturen wij je aanvraag door naar de gekozen energieleverancier.

De leverancier verwerkt de aanvraag en stuurt jou een bevestiging als dit gelukt is. Dat kan een paar dagen duren. In de bevestiging staan onder andere de energietarieven en de startdatum van het contract. Nadat je de aanvraag bij Independer hebt gedaan, hoef je zelf dus niets meer toen doen. Houd wel goed in de gaten of je de bevestigingen ontvangt.

Ga je verhuizen? Dan kun je ook energie vergelijken en kiezen voor een andere energieleverancier in je nieuwe woning. Houd er wel rekening mee dat de nieuwe leverancier het contract in je oude woning niet voor je opzegt. Je moet zelf je huidige contract dan zelf opzeggen. En controleer ook altijd goed of op het moment van de verhuizing vrij bent om over te stappen van energieleverancier.

Doe je een spoedaanvraag? Dan moet je wel zelf contact opnemen met de energieleverancier om dit te regelen. De procedures voor spoedaanvragen verschillen per leverancier. Je kunt hiervoor altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Energie vergelijken in drie stappen

Energie vergelijken bij Independer is erg gemakkelijk. Je kunt snel je energieprijzen vergelijken en een energiecontract kiezen. Ook kun je gebruikmaken van onze keuzehulp.

  1. We stellen je een aantal vragen. Bijvoorbeeld wat je energieverbruik is. Weet je dat niet? Dan maken wij een schatting voor je. Daarnaast vragen we of je groene energie belangrijk vindt en of je een contract voor een jaar of meer jaar wilt of toch liever variabel. Vervolgens zie je direct wat voor jou de drie beste energieleveranciers zijn.

  2. Je kunt wat dieper in de resultaten duiken, of de energieprijzen van energieleveranciers bekijken. Ook kun je je huidige energieleverancier vergelijken en met de andere energiecontracten. Heb je de leverancier gevonden die bij je past? Dan kun je deze via onze energievergelijker direct aanvragen.

  3. Je vult je persoonlijke gegevens en de ingangsdatum in en voila: Het is geregeld. Makkelijker kan niet toch? De opzegging van je huidige leverancier wordt voor je geregeld. En je hebt altijd 14 dagen bedenktijd om je aanvraag te annuleren.

Energie: advies over annuleren en overstappen

We kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet wanneer je je contract kunt beëindigen en of dit verstandig is. Independer helpt je hier graag bij. Na het vergelijken van energie en het aanvragen van een energiecontract via de energievergelijker, heb je bij een normale overstap altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd. binnen deze 14 dagen kun je zonder opgave van reden je contract annuleren. Bij een spoedaanvraag vervalt bij sommige energieleveranciers de bedenktijd van 14 dagen. Annuleer je een energiecontract? vraag dan altijd een schriftelijke bevestiging van de leverancier.

Als je contract eenmaal gestart is en deze 14 dagen bedenktijd zijn verlopen, hangt het van het contract af of je deze zonder opzegvergoeding kunt beëindigen. Is de looptijd van je contract ten einde of heb je een contract voor onbepaalde tijd? Houd dan rekening met 30 dagen opzegtermijn. Heb je een contract met een bepaalde looptijd? Dan hangt de hoogte van de opzegvergoeding af van de resterende looptijd.

Als je niet zeker weet of het verstandig is om over te stappen, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij geven je graag advies.

Vragen over energieleveranciers vergelijken? Stel ze aan Independer

Heb je vragen over energie vergelijken? Onze experts staan uiteraard voor je klaar om je snel verder te helpen. De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur. Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met Independer en energieprijzen vergelijken? Lees de ervaringen van andere energie-klanten.

Wil je meer weten over Independer, onze energievergelijker en hoe wij werken? Lees meer over Independer. We vertellen je daar ook graag meer over ons beloningsbeleid.

Energiecontract opzeggen

Stap je over van energieleverancier, dan hoef je je energiecontract niet zelf op te zeggen. Dit wordt gedaan door je nieuwe energieleverancier. Overstappen is dus heel eenvoudig. Je vergelijkt het aanbod van verschillende energieleveranciers en maakt een keuze. Vervolgens geef je aan wanneer je wilt overstappen. Meer hoef je niet te doen. De overstap gaat soepel. Op het moment dat de ene leverancier stopt met leveren van energie, neemt de ander het over. Je komt dus nooit zonder gas of licht te zitten.

Opzegboete

Een opzegvergoeding, ook wel een opzegboete genoemd, betaal je wanneer je je energiecontract beëindigt voordat het contract is afgelopen. Je betaalt de vergoeding alleen als je nog een contract voor bepaalde tijd hebt. Hoe hoogde vergoeding is, die je moet betalen, is afhankelijk van de resterende looptijd van je contract.

Nieuws over energie

Snoekduik tarieven Nederlandse duurzame stroom Veel mensen die duurzaamheid belangrijk vinden, kunnen nu kiezen voor een duurzaam energiecontract én tegelijkertijd geld besparen. De historische prijsdalingen van de energietarieven spelen namelijk ook bij duurzame stroom. De snelste tariefdalingen zijn zichtbaar bij oranje stroom (dit is in... lees meer
Nederlandse groene energie steeds goedkoper Veel mensen willen wel groene energie, maar zijn bang dat ze de duurzame optie in hun portemonnee gaan voelen. Volgens een onderzoek van Independer valt dat tegenwoordig enorm mee. De vergelijkingssite voerde onlangs een analyse uit over ruim tweehonderd energiecontracten. Sinds... lees meer
Groene energie uit Nederland soms goedkoper dan grijze Veel mensen die duurzaamheid belangrijk vinden, kunnen nu kiezen voor een duurzaam energiecontract én tegelijkertijd geld besparen. De historische prijsdalingen van de energietarieven spelen namelijk ook bij duurzaam opgewekte stroom en de snelste tariefdalingen zijn van wind- en zonne-energie van... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Waarom energie vergelijken en aanvragen via energievergelijker Independer?

Independer is al 20 jaar expert op het gebied van vergelijkingen. Daar is energie vergelijken nu bijgekomen. Door onze ervaring en uitvoerig onderzoek in de markt onder consumenten weten we onze vergelijkingen zo af te stemmen dat voor jou de consument, het beste advies gegeven wordt. Dat geldt ook voor de energievergelijker. Je kunt snel zelf kiezen, maar we kunnen je ook helpen. Door je een aantal vragen te laten beantwoorden tijdens het energie vergelijken krijgen wij een goed beeld welk energiecontract het beste bij je past, waardoor we je het beste kunnen adviseren.

Jaarlijkse Energiecheck

Wat in jouw situatie het beste energiecontract is hangt af van je wensen, je gezins- en woonsituatie én van de huidige producten die er zijn. Als je bij Independer energie vergelijkt en een keuze hebt gemaakt voor een contract met een bepaalde looptijd, kan het goed voorkomen dat in die periode je persoonlijke situatie misschien verandert. Bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding, misschien ga je samenwonen of gaan je kinderen juist uit huis. Al deze veranderingen hebben invloed op je verbruik en daarmee op welk energieproduct het beste bij je past. Daarnaast verandert het productaanbod voortdurend. Daarom sturen we je voor afloop van je contractperiode een mail met een energiecheck. Zo kun je tijdig aan de hand van onze energievergelijker kijken of je huidige energieleverancier nog steeds het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie, of dat je misschien toch beter voor een andere energieleverancier kunt kiezen. Op deze manier kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en weet je altijd waar je aan toe bent.

Energie vergelijken op basis van prijs en kwaliteit

Al meer dan 15 jaar geven bezoekers op onze website aan wat hun wensen zijn. Daardoor weten wij wat klanten belangrijk vinden. Independer vergelijkt energie daarom op prijs én kwaliteit.

Na het invullen van een aantal gegevens in de energievergelijker laten we je een top 3 zien. Dit zijn energieproducten die voor jou de beste prijs-kwaliteit verhouding hebben. Staat het goedkoopste energie product niet in de top 3? Dan zie je hem direct ernaast staan, ook als je die niet bij ons kunt aanvragen. Daarim is energie vergelijken bij Independer wel zo overzichtelijk.

Samen de wereld een stukje beter maken voor elkaar

Samen met het Hier Klimaatbureau proberen we samen met jou de wereld een stukje mooier en beter te maken. Het Hier Klimaatbureau heeft op product niveau onderzoek gedaan naar de groenheid van de verschillende energie producten die er in de markt te verkrijgen zijn. Daarbij hebben ze onderscheid gemaakt tussen echte groene stroom, geproduceerd in Nederland en stroom die met buitenlandse certificaten groen is gemaakt. hierdoor weet je met onze energievergelijker precies waar je voor kiest en hopen we de wereld samen met jou duurzamer te maken. Lees hier meer over op Hier.nu

Beter inschatting van je energieverbruik

We hebben Milieu Centraal gevraagd in kaart te brengen wat afhankelijk van de gezins- en woonsituatie het gemiddelde energieverbruik is. Zo kunnen we binnen onze energievergelijker redelijk goed bepalen wat jouw geschatte verbruik is. En daardoor kunnen we een beter advies aan je geven. Dat neemt niet weg dat we je aanraden de energie vergelijking te maken op basis van je werkelijke verbruikscijfers. Dat voorkomt weer nare verrassingen achteraf.

Ook na het aanvragen van je energiecontract staan we voor je klaar

We doen veel meer dan energie vergelijken en aanvragen. Iedere dag zetten onze energie experts zich in om jou zo goed mogelijk te helpen aan de telefoon en via e-mail. En ook na het aanvragen van een energiecontract staan we voor je klaar als je nog vragen hebt over je energie.

Wat verdient Independer door mij?

Stap je via de Independer energievergelijker over naar een nieuwe energieleverancier? dan krijgt Independer een jaarlijkse, vaste vergoeding van de energieleverancier zolang je klant blijft. Dat is anders dan bij andere energie vergelijkingssites of veilingsites. Zij krijgen vrijwel altijd een eenmalige hoge vergoeding. Deze sites hebben dan ook een financiële prikkel om je jaarlijks te laten switchen. Die prikkel hebben wij niet. Als je via ons opnieuw zou overstappen dan krijgen we van de nieuwe energieleverancier weer hetzelfde jaarlijkse bedrag. Daarom weet je zeker dat we vanuit jouw belang adviseren.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.