klacht over een fysiotherapeut

Heb je een klacht over een fysiotherapeut?

Natuurlijk doet jouw fysiotherapeut er alles aan om de behandeling en het contact zo prettig mogelijk te laten verlopen. Maar soms kan het gebeuren dat dit toch niet helemaal gaat zoals je wilt. Bijvoorbeeld wanneer je ontevreden bent over de manier waarop de fysiotherapeut met jou of jouw klachten omgaat. Het is goed om dit kenbaar te maken. Dit doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere patiĆ«nten. Zo help je de kwaliteit van fysiotherapie te verbeteren. Maar waar kan je naartoe met je klacht?

Ga in gesprek met jouw fysiotherapeut

Het is altijd goed om jouw klacht te bespreken met de fysiotherapeut of de praktijk zelf. Dit is misschien lastig, maar meestal wel de beste manier om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. Je kunt ook altijd je partner, een familielid of iemand anders die je vertrouwt meenemen naar het gesprek. Er zijn verschillende patiƫntenorganisaties die je advies kunnen geven over de aanpak van het gesprek. Een voorbeeld is Zorgbelang. Bij deze organisatie kan je ook een probleem melden, dus je hoeft niet gelijk een klacht in te dienen. Kom je er samen met je fysiotherapeut niet uit, dan kan je het verder bespreken met de klachtencommissie of het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

Klachtencommissie

Als het gesprek met de fysiotherapeut of praktijk niks oplevert of je durft geen gesprek aan te gaan, kun je met je klacht naar de klachtencommissie gaan. Zij luisteren naar jouw klacht en proberen het op te lossen.

Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg

Kom je er niet uit met een gesprek of met de klachtencommissie? Dan kun je met je klacht naar het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg gaan.

Op zoek naar een fysiotherapeut bij jou in de buurt?

Ben je op zoek naar fysiotherapie? Ga dan naar onze fysiotherapievergelijking:Vind een fysiotherapeut

Mediquest

MediQuest levert alle gegevens van de fysiotherapiepraktijken. Zo maken zij de kwaliteit van fysiotherapie inzichtelijk.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers hebben al een review geplaatst!

Geef ook je mening!

 

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.