veel voorkomende aandoeningen

Bij welke aandoeningen kan fysiotherapie helpen?

Hier lees je alles over de veel voorkomende lichamelijke aandoeningen waarvoor je behandeld kan worden door de fysiotherapeut. Wij hebben per aandoening de symptomen, oorzaken en behandelmogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Artrose

Artrose is een aandoening aan de gewrichten. Het komt vooral bij oudere mensen voor. Het belangrijkste bij artrose is voldoende te bewegen. Lees hoe de fysiotherapeut je hierbij kan helpen.

CANS

CANS (voorheen ook bekend als RSI) is een verzamelnaam voor klachten en aandoeningen die ontstaan aan de arm, nek, schouder en/of hand door herhaaldelijke belasting.  

Enkelverstuiking

Bij een enkelverstuiking beweegt de voet te ver naar de binnen- of buitenkant. Zo rekken de buitenste enkelbanden op en ontstaan er klein scheurtjes.

Hoofdpijn

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn en migraine. Fysiotherapie kan helpen de klachten bij hoofdpijn te verlichten.

Knieblessure

Er zijn veel verschillende soorten knieblessures. Vaak ontstaan deze door sporten of verkeerd bewegen. De (sport-)fysiotherapeut kan helpen bij het revalideren.  

Nekklachten

Er zijn veel soorten nekklachten, bijvoorbeeld door een verkeerde houding. Dit kan zelfs gevolgen hebben voor andere lichaamsdelen. Een fysiotherapeut kan hierbij helpen.

Parkinson

De ziekte van Parkinson kan bewegingsproblemen met zich meebrengen die vaak blijvend zijn. Een fysiotherapeut kan je hierin begeleiden.

Sportblessure

Een sportblessure kan plotseling tijdens het sporten optreden. De fysiotherapeut helpt je hiervan te herstellen zodat je weer snel pijn- en blessurevrij door het leven kan gaan.

Beroerte

Een beroerte wordt ook wel CVA genoemd. Door afsluiting van een ader of een hersenbloeding krijgt een gedeelte van de hersenen geen zuurstof. Fysiotherapie kan helpen in het revalidatieproces.  

COPD

Met COPD worden longaandoeningen bedoeld die zich vooral kenmerken door vernauwing van de luchtwegen. De aandoeningen zijn chronisch, onomkeerbaar en worden vaak alleen maar erger.

Etalagebenen

Als je last van etalagebenen hebt, wordt er door aderverkalking minderzuurstofrijk bloed naar de benen aangevoerd. Dit leidt tot pijnklachten.  

Kinderen met astma

Kinderen met astma hebben prikkelbare luchtwegen en vaak moeite met bewegen. De kinderfysiotherapeut helpt jou en je kind hier beter mee om te gaan.  

Lage rugpijn

Lage rugpijn heeft verschillende oorzaken. Meestal gaan de klachten vanzelf over, maar als dat niet het geval is kun je naar een fysiotherapeut.

Osteoporose

Osteoporose betekent letterlijk: poreus bot. Bij osteoporose gaat de kwaliteit van het bot achteruit door te snelle botontkalking. De fysiotherapeut kan helpen het bewegen makkelijker te maken.  

Reuma

Reuma is een auto-immuunziekte die onder andere de gewrichten en spieren aantast. Een fysiotherapeut kan helpen om spier- en gewrichtsklachten te verlichten.  

Whiplash

Een whiplash kan veroorzaakt worden door een ongeval waarbij je verschillende klachten kunt krijgen. De fysiotherapeut helpt je met het herstel van een whiplash.

Op zoek naar een fysiotherapeut bij jou in de buurt?

Ben je op zoek naar algemene fysiotherapie? Ga dan naar onze fysiotherapievergelijking:Vind een fysiotherapeut

Op zoek naar een zorgverzekering die fysiotherapie vergoedt?

Ben je op zoek naar een zorgververzekering die fysiotherapie vergoedt? Vergelijk en sluit af:Vergelijk zorgverzekeringen

Mediquest

MediQuest levert alle gegevens van de fysiotherapiepraktijken. Zo maken zij de kwaliteit van fysiotherapie inzichtelijk.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers hebben al een review geplaatst!

Geef ook je mening!

 

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.