manuele therapie

Wat is manuele fysiotherapie?

Manuele fysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut helpt patiƫnten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Het doel van manuele fysiotherapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren.

Bij welke klachten helpt manuele fysiotherapie?

Over het algemeen is manuele fysiotherapie geschikt voor klachten die gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Klachten die bijvoorbeeld verholpen of verminderd kunnen worden zijn onder andere hoofd- en nekpijn, rug- en schouderklachten en heupartrose. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Bewegen gaat beter en er is minder pijn.

Behandeling manuele fysiotherapie

Een manueel therapeut gebruikt een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in goed en gezond bewegen.

Vergoeding manuele fysiotherapie

Fysiotherapie wordt voor mensen ouder dan 18 jaar maar heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Vaak alleen als je een chronische aandoening hebt. Je kunt fysiotherapie wel verzekeren via een aanvullende verzekering. In ons vergoedingsoverzicht manuele fysiotherapie hebben we voor jou op een rijtje gezet welke vergoeding per zorgverzekeraar wordt gegeven. De genoemde vergoeding geldt alleen wanneer je naar een gecontracteerde fysiotherapeut gaat. Dus een fysiotherapeut waar jouw zorgverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Als je naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut gaat kan de dekking lager zijn.

Op zoek naar een fysiotherapeut bij jou in de buurt?

Ben je op zoek naar manuele fysiotherapie? Ga dan naar onze fysiotherapievergelijking:Vind een fysiotherapeut

Op zoek naar een zorgverzekering die fysiotherapie vergoedt?

Ben je op zoek naar een zorgververzekering die fysiotherapie vergoedt? Vergelijk en sluit af:Vergelijk zorgverzekeringen

Mediquest

MediQuest levert alle gegevens van de fysiotherapiepraktijken. Zo maken zij de kwaliteit van fysiotherapie inzichtelijk.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers hebben al een review geplaatst!

Geef ook je mening!

 

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.