Hoeveel kan je lenen?

Voordat je een lening afsluit, is het handig om te weten hoeveel je kan lenen.


De lening afsluiten

Heb je al op onze website een vergelijking van leningen gemaakt? En weet je al of je een doorlopend krediet of een persoonlijke lening wilt afsluiten? Dan moet je je persoonlijke gegevens invullen wanneer je een leenaanbieder hebt gekozen. Denk dan aan je netto maandinkomen, je gezinssamenstelling of de naam van je werkgever. Heb je al deze gegevens ingevuld? Dan kun je de aanvraag verzenden.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Weet je nog niet welke lening je wilt afsluiten? Op onze website vind je meer informatie over een persoonlijke lening, een doorlopend krediet en goederenkrediet. Ook kun je ons artikel lezen over de verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Aan de hand van die informatie kun je bepalen welke lening je afsluit. Kom je er dan nog niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Contact met de leenaanbieder

Als je de aanvraag voor de lening hebt verzonden, neemt de leenaanbieder of een expert van Independer contact met je op. Dat gebeurt, meestal telefonisch, binnen twee weken. Zij stellen nog een aantal aanvullende vragen over je persoonlijke situatie. Een van die vragen is waar je de lening precies voor nodig hebt.

Heb je een betalingsachterstand?

De aanbieder toetst ook of jij een melding van een betalingsachterstand hebt bij het BKR. Als dat het geval is, krijg je mogelijk geen lening of maar tot een beperkt bedrag.

Offerte en documenten

De offerte ontvang je per e-mail of via Mijn Independer. Hierin staat welk bedrag je leent, wat je hiervoor moet betalen en hoe snel je de lening hebt afgelost. Wil je de lening afsluiten? Dan kun je de offerte tekenen en terugsturen. Daarbij moet je een aantal documenten meesturen, zoals een kopie van je ID bewijs, loonstrook, bankafschrift en afschriften van eventuele leningen die je al hebt. Vervolgens worden deze documenten bekeken door de acceptant van de leenaanbieder. Is alles akkoord? Dan staat het geld meestal binnen twee dagen op je rekening.

Bankpas bij doorlopend krediet

Sluit je een doorlopend krediet af? Dan krijg je er soms een bankpas bij van de leenaanbieder. Deze wordt verstuurd als alle documenten bij de leenaanbieder zijn ontvangen, bekeken en goedgekeurd.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • BKR
  • Nibud
  • Wijzer in geldzaken

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Guido Rodenburg. Hij is specialist op het gebied van leningen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en bij Radar

Awards Independer

Independer heeft verschillende prijzen en awards gewonnen.