Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is meestal een goede keuze als je eenmalig geld nodig hebt, bijvoorbeeld als je een auto of motor wilt kopen. Als je geld leent om je koophuis te verbouwen, kun je met een persoonlijke lening gebruik maken van belastingvoordeel. Hier zit wel een aantal voorwaarden aan. 

Een persoonlijke lening geeft je zekerheid; je hebt een vaste rente en je kunt het afgeloste gedeelte van je lening niet opnieuw opnemen. Hierdoor weet je precies wanneer je lening is afgelost en wat je per maand betaalt aan je lening. Meer over de voor- en nadelen van een persoonlijke lening lees je hier.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is het meest geschikt als je extra geld achter de hand wilt hebben. Je spreekt een kredietlimiet af met de geldverstrekker. Tot dit limiet kun je geld opnemen en alleen over het opgenomen gedeelte betaal je rente. Als je je lening (gedeeltelijk) hebt afbetaald, kun je dat geld weer opnieuw opnemen. De rente van een doorlopend krediet is variabel, en kan dus tijdens de looptijd hoger of lager worden.

Meer over de voor- en nadelen van een doorlopend krediet lees je hier

Goed om te weten: je kunt geen doorlopend krediet meer afsluiten. Dat komt omdat kredietverstrekkers zijn gestopt met het aanbieden van deze leenvorm.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Nibud

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Guido Rodenburg. Hij is specialist op het gebied van leningen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en bij Radar

Awards Independer

Independer heeft verschillende prijzen en awards gewonnen.