Doorlopend krediet en persoonlijke lening voor je scooter

Wanneer je een lening gaat afsluiten kun je kiezen uit twee soorten leningen: een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Beide soorten hebben voor- en nadelen.

Een doorlopend krediet heeft een variabele rente: de rente kan gedurende de looptijd stijgen of dalen. Ook heb je de mogelijkheid om de afgeloste bedragen weer op te nemen. Je kunt een doorlopend krediet altijd boetevrij aflossen. Ook is de rente van een doorlopend krediet meestal lager dan de rente van een persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening heeft een vaste rente en een vaste looptijd. Je hebt niet de mogelijkheid om afgeloste bedragen weer op te nemen en je kunt een persoonlijke lening vaak ook niet gratis vervroegd aflossen. Je hebt de zekerheid dat de lening na een vooraf afgesproken periode is afgelost.

Lees alles over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je gelijk een lening voor je scooter aanvragen.

Wat is de beste lening voor de aankoop van je scooter?

Het beste is om geld te sparen voor de aankoop van je scooter. Kies je er toch voor om geld te lenen dan kun je het beste een persoonlijke lening afsluiten. Je weet van te voren welk bedrag je moet lenen om de scooter te kunnen kopen. Met een persoonlijke lening weet je precies wat je elke maand moet betalen. Maar ook wanneer je de lening hebt afbetaald. De scooter gaat niet je hele leven mee. Let erop dat je je lening hebt afbetaald, voordat je scooter is afgeschreven. Zo voorkom je dat je aan het afbetalen bent voor een scooter die je al niet meer hebt.

Scooter gekocht? Denk aan scooterverzekering

Heb je een scooter gekocht? Zorg dan dat je snel een scooterverzekering afsluit. Als er een schade ontstaat en je scooter kan niet meer gerepareerd worden, moet je blijven betalen voor je lening terwijl je je scooter al niet meer hebt. Ook kun je meestal niet direct een nieuwe scooter kopen. Wanneer je je scooter goed verzekerd hebt, kun je met het uitgekeerde geld je lening af betalen. Bij Independer is het niet mogelijk om een scooterverzekering af te sluiten.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Wijzer in Geldzaken

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Guido Rodenburg. Hij is specialist op het gebied van leningen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en bij Radar

Awards Independer

Independer heeft verschillende prijzen en awards gewonnen.