Geld lenen als ZZP’er

Of je nu in vast dienstverband werkt of niet: soms wil je ergens geld voor lenen. Als zelfstandig ondernemer kan je in aanmerking komen voor verschillende leningen. Zo kan je voor je privé-uitgaven een persoonlijke lening kiezen. Wil je investeren in je bedrijf? Dan kan je een zakelijke lening aangaan.

Geld lenen voor privé doeleinden

Verdien jij je geld als zelfstandig ondernemer? Dan weet je vaak van te voren niet hoeveel inkomen je het komende jaar zal hebben. Iemand die in loondienst is kan gemakkelijk zijn inkomsten aantonen. Dit geeft de geldverstrekker zekerheid dat het uitgeleende geld ook kan worden terugbetaald.

Ondanks deze onzekerheid is het bij sommige aanbieders toch mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten. Het wordt makkelijker om een lening aan te vragen wanneer je al drie jaar of langer zelfstandig ondernemer bent. Naast je inkomen kijkt de bank natuurlijk ook naar je persoonlijke situatie. Aan de hand het totaalplaatje kijkt de aanbieder of je in aanmerking komt voor een lening. Je kan als zelfstandig ondernemer alleen privé een lening afsluiten als je het geld ook echt alleen voor privé-uitgaven gebruikt.

ZZP lening: zakelijk geld lenen

Wil je geld lenen voor je bedrijf? Dan moet je een zakelijke lening aangaan. Bij zo’n lening gelden meestal andere voorwaarden dan bij een reguliere lening. Via Independer is het helaas niet mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten. Wil je een zakelijke lening afsluiten? Ga dan goed na wat de gevolgen zijn voor jouw onderneming.

Geld lenen via Independer

Natuurlijk wil jij liever niet de maximale rente voor je lening betalen. Daarom ben je op zoek naar de goedkoopste lening. Independer helpt je daarbij. Wil je toch liever sparen? Dan kun je ook altijd de actuele rentetarieven vergelijken.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Nibud
  • Wijzer in geldzaken

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Guido Rodenburg. Hij is specialist op het gebied van leningen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en bij Radar

Awards Independer

Independer heeft verschillende prijzen en awards gewonnen.