Reviews over een huisartsenpraktijk op Independer

Op Independer kan iedereen een review achterlaten over zijn of haar huisarts. Voordat deze review ook echt op de website getoond wordt, wordt deze eerst op een aantal punten getoetst. Lees hier meer over hoe wij met reviews omgaan.

Punten waarop reviews worden getoetst:

 • De review moet van een geldig e-mailadres komen
 • Er mag niet dubbel van hetzelfde e-mailadres of IP-adres een review gegeven worden
 • Er mogen geen discriminerende teksten of schuttingtaal in de review staan
 • Er mogen geen vervelende of nare uitlatingen richting een specifieke praktijkmedewerker worden gemaakt
 • De review moet onderbouwend zijn (dus niet alleen maar worden als "bah" of "stom")
 • De review mag niet het vermoeden wekken dat het door een concurrent is geplaatst
 • De review mag niet het vermoeden wekken dat het door een praktijkmedewerker geplaatst is 


Als een review aan 1 of meer van deze punten niet voldoet, wordt de review niet geplaatst. Er worden geen wijzigingen aangebracht in de tekst, tenzij een persoonsnaam in negatieve zin wordt gebruikt: deze wordt verwijderd.

Negatieve reviews

Het is toegestaan reviews of recensies te verzamelen en te (laten) tonen over bedrijven/ondernemers, of dit nou een grote onderneming is of een eenmanszaak. Door het verzamelen en tonen van reviews over huisartsen streven wij een tweeledig doel na:

 • Enerzijds biedt Independer op deze wijze een platform aan waar consumenten hun mening kunnen achterlaten. Zo worden andere bezoekers ook geholpen bij het maken van een afweging tussen de verschillende huisartsen.
 • Anderzijds hopen wij dat zorginstellingen de reviews gebruiken om hun dienstverlening te verbeteren waar nodig en/of de sterke punten aan te prijzen.


 • Wij zijn dan ook van mening dat we door het bieden van dit platform een algemeen belang dienen.Ondanks dat een negatieve review soms sterker kan overkomen dan een positieve, geloven wij ook in de kracht van hoeveelheid. Een enkele negatieve review tussen 40 positieve reviews, zal de gemiddelde bezoeker minder serieus nemen.

  Door je patiƫnten actief aan te zetten tot het plaatsen van een review op het forum, verliest de (enkele) negatieve review aan kracht.

  Reageren op een review

  Een andere manier om om te gaan met een negatieve review is door zelf op de negatieve review te reageren en de reviewer eventueel uit te nodigen contact te zoeken om zo samen tot een oplossing te komen. Het reageren kan door een mail te sturen naar gezondheidszorg@independer.nl met daarin de reactie die bij de desbetreffende review geplaatst mag worden (de tekst mag maximaal 1000 tekens bevatten). Geef duidelijk aan om welke review het gaat. Uiteraard mag je ook op een positieve review reageren.

  Niet eens met een review

  Het kan natuurlijk voorkomen dat je het als huisarts oneens bent met een review. Stuur dan een mail naar gezondheidszorg@independer.nl met daarin een duidelijk omschreven op feiten gebaseerd bezwaar. Als uit je bezwaar aantoonbaar blijkt dat de geplaatste review onwaarheden bevat, zullen wij de review verwijderen. We snappen dat een negatieve review over je zorginstelling nooit leuk is, maar het enkele feit dat een negatieve review is geplaatst of dat je je niet kunt vinden in de review is niet voldoende om de review te laten verwijderen. Wij geven en mogen geen persoons- of contactgegevens van onze bezoekers verstrekken.

   

  Cegedim

  OneKey is het adressenbestand van onze datapartner QuintilesIMS. Zij leveren alle informatie en maken de zorg van huisartsen inzichtelijk.

  Zij gingen je voor

  Zoveel bezoekers hebben al een review geplaatst!

  Geef ook je mening!

  Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.