1. In welke gevallen kan ik mijn hypotheek bij Independer zelf kiezen, op basis van execution only?

Je kunt bij ons online zelf je hypotheek kiezen in de volgende gevallen:

  • Als je een starter in loondienst bent
  • Als je een doorstromer in loondienst bent
  • Als je je hypotheek wilt oversluiten, en je in loondienst bent

We adviseren je niet, maar we helpen je met het regelen van de hypotheek, het zogeheten bemiddelen. Je kiest dus zelf wat voor hypotheek je afsluit, en je bent je bewust van de risico’s die je hierbij kunt lopen. Belangrijk is dat je de nodige kennis en ervaring met hypotheken hebt. Wij controleren dit door je na je aanvraag een kennistest te laten doen. Als je hiervoor slaagt kun je bij ons je hypotheek afsluiten. Je betaalt voor dit gehele traject als starter € 595,00. De kosten voor doorstromers en oversluiters bedragen € 795,00.

2. Wat doen wij voor je?

Wij begeleiden je tijdens het afsluitproces telefonisch of digitaal, tot aan het moment van passeren bij de notaris. Heb je daarna nog vragen? Dan zijn we er natuurlijk ook voor je. We nemen actief contact met je op als er wijzigingen zijn in je product, bij de hypotheekaanbieder of wanneer de wet of andere regels veranderen. Natuurlijk alleen als dit te maken heeft met je hypotheek.

3. Wanneer kan ik beter naar een adviseur gaan?

Als je weinig tot niets weet van hypotheken of je eigen financiële situatie, kun je niet online bij ons een hypotheek afsluiten. In de volgende gevallen kun je ook (nog) niet zelf aan de slag, maar heb je de hulp van een adviseur nodig:

  • Als je zelfstandig ondernemer bent
  • Als je met pensioen bent
  • Als je flexwerker (uitzendkracht) bent
  • Als je een uitkering hebt. De kans is echter groot dat geen hypotheekaanbieder dit accepteert.

4. Wat doet een adviseur voor je?

Je kunt bij een hypotheekadviseur terecht voor (uitgebreid) advies. Hij of zij adviseert over de hypotheeksoort, looptijd, rentevaste periode, rente, verzekeringen etc. Daarnaast regelt de adviseur het afsluiten van de hypotheek ook voor je, en levert daarnaast nazorg. Dus als er iets in jouw persoonlijke situatie verandert wat effect heeft op je hypotheek, kan je hiervoor terecht bij je adviseur.

Je kunt ook bij je adviseur terecht in het geval van verhogen van je hypotheek, als je wilt gaan verbouwen, bij een echtscheiding, aanpassing, omzetting van de hypotheek etc.

Independer heeft eigen hypotheekadviseurs die je graag verder helpen. Het adviestraject inclusief bemiddeling kost € 1395,00 voor starters, en € 1795,00 voor oversluiters en doorstromers. Als je geadviseerd bent maar je besluit toch niet verder met ons te gaan, brengen we € 500,00 in rekening.