Hypotheek afsluiten zonder advies

De beslissing om een huis te kopen neem je helemaal zelf. Dat is een grote stap. Maar waarom kies je dan niet zelf de hypotheek die bij je past? Bij Independer vinden we dat je best je hypotheek zelf kunt regelen. Kies je hiervoor? Dan krijg je geen advies van ons, maar wel deskundige begeleiding van een vaste hypotheekexpert. Vraag je je af wat het precies inhoudt en of het bij je past? We zetten de 4 meest gestelde vragen voor je op een rij. 

1. In welke gevallen kan ik mijn hypotheek bij Independer zelf kiezen, op basis van execution only?

Je kunt bij ons online zelf je hypotheek kiezen in de volgende gevallen:

  • Als je een starter bent en voor het eerst een huis koopt
  • Als je een doorstromer en al eerder een huis hebt gekocht
  • Als je je hypotheek wilt oversluiten 
  • Als je je hypotheek wilt verhogen voor bijvoorbeeld een verbouwing

We adviseren je niet, maar we helpen je met het regelen van de hypotheek, het zogeheten bemiddelen. Je kiest dus zelf wat voor hypotheek je afsluit, en je bent je bewust van de risico’s die je hierbij kunt lopen. Belangrijk is dat je de nodige kennis en ervaring met hypotheken hebt. Wij controleren dit door je na je aanvraag een kennistest te laten doen. Als je hiervoor slaagt kun je bij ons je hypotheek afsluiten. Je betaalt voor dit gehele traject € 895,-.

2. Wat doen wij voor je?

Wij begeleiden je tijdens het afsluitproces telefonisch of digitaal, tot aan het moment van passeren bij de notaris. Heb je daarna nog vragen? Dan zijn we er natuurlijk ook voor je. We nemen actief contact met je op als er wijzigingen zijn in je product, bij de hypotheekaanbieder of wanneer de wet of andere regels veranderen. Natuurlijk alleen als dit te maken heeft met je hypotheek.

3. Wanneer kan ik beter naar een adviseur gaan?

Als je weinig tot niets weet van hypotheken of je eigen financiële situatie, kun je niet online bij ons een hypotheek afsluiten. In de volgende gevallen kun je ook (nog) niet zelf aan de slag, maar heb je de hulp van een adviseur nodig:

  • Als je nog geen huis gekocht hebt 
  • Als je een nieuwbouwwoning koopt en deze zelf laat bouwen
  • Als je een woning koopt en deze wilt gaan verhuren
  • Als je een uitkering hebt die niet voor altijd is. De kans is echter groot dat geen hypotheekaanbieder dit accepteert.

4. Wat doet een adviseur voor je?

Je kunt bij een hypotheekadviseur terecht voor (uitgebreid) advies. Hij of zij adviseert over de hypotheeksoort, looptijd, rentevaste periode, rente, verzekeringen etc. Daarnaast regelt de adviseur het afsluiten van de hypotheek ook voor je, en levert daarnaast nazorg. Dus als er iets in jouw persoonlijke situatie verandert wat effect heeft op je hypotheek, kan je hiervoor terecht bij je adviseur.

Je kunt ook bij je adviseur terecht in het geval van verhogen van je hypotheek, als je wilt gaan verbouwen, bij een echtscheiding, aanpassing, omzetting van de hypotheek etc.

Het adviestraject inclusief bemiddeling heb je vanaf € 2250,-.

Verschil tussen hypotheek afsluiten met en zonder hypotheekadviseur

Wat zijn de verschillen tussen zelf kiezen en via een adviseur? We leggen het je graag uit.

Zelf online kiezen Via een adviseur
Geen advies Volledig advies
Zelf kiezen en informatie zoeken Hulp bij je keuze
Beperkte keuze uit hypotheekaanbieders Vaak volledige keuze uit hypotheekaanbieders
Alleen het regelen van je hypotheek Naast het regelen van je hypotheek ook advies
Je krijgt bericht als product of wet verandert Nazorg (als er iets verandert in je situatie)
Je bent je bewust van eventuele risico's Adviseur wijst je op eventuele risico's
Je hebt enige kennis van hypotheken Voor iedereen geschikt
Je bent een starter of doorstromer in loondienst Je bent starter, zzp'er of doorstromer in loondienst
Contact per telefoon of e-mail Contact per telefoon of e-mail
€ 895,- vanaf € 2250,-

Hypotheek verhogen

Wil je je hypotheek verhogen? Ook dan kunnen we je helpen. Hier kun je weer kiezen tussen de hypotheek zelf afsluiten of met hypotheekadviseur:

Verhogen door zelf af te sluiten

Neem contact op met één van onze hypotheekexperts via 035-6265544. Zij zorgen ervoor dat je een renteaanbod ontvangt en je hypotheek kunt verhogen. Wij helpen je natuurlijk met afsluiten, door alle documenten te verzamelen en het contact met de bank. 

Verhogen met hypotheekadviseur

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan met een hypotheekadviseur. De adviseur kijkt opnieuw naar jouw situatie en zorgt volledig voor de verhoging van jouw hypotheek. 

Gratis oriëntatiegesprek

Na het afsluiten

Ook na het afsluiten kun je bij ons terecht. Als de hypotheekaanbieder iets verandert aan de voorwaarden of de hypotheek, of als de wetgeving op relevante punten wijzigt laten we je dat weten.

Heb je zelf nog vragen? Of wil je iets veranderen? Je kunt ons altijd bellen. Simpele vragen zullen we altijd kosteloos beantwoorden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een vraag over je hypotheekvoorwaarden.

In sommige gevallen kan ons antwoord zijn dat we extra acties moeten ondernemen of dat een hypotheekadviseur er opnieuw naar moet kijken. Denk bijvoorbeeld aan de vraag wat je het beste kunt doen als je rentevasteperiode afloopt. Of de vraag wat de gevolgen zijn als je gaat scheiden en je ex-partner of jij wil in het huis blijven wonen. Bij dat soort vragen zullen we kosten in rekening brengen.