Stap 1. Korte intake

We starten met een korte vragenronde. Zo leren we je woonwensen kennen. Je vult op onze website eerst een aantal gegevens in. Afhankelijk van de uitslag begin je met het online adviestraject. Of overleg je eerst telefonisch met één van onze hypotheekadviseurs. Goed om te weten dat dit een vrijblijvend gesprek is, waarin jullie samen bespreken hoe je verder gaat.

Weet je al het nodige van hypotheken? Dan kun je ook zelf online je hypotheek regelen met hulp van een expert van Independer.

Stap 2. Persoonlijk hypotheekadvies op maat

Kun je meteen online verder? Dan doorloop je stap voor stap het online adviestraject. Je bepaalt daarbij zelf het tempo en krijgt bij alles een duidelijke uitleg. Heel gemakkelijk. Heb je tussendoor een vraag? Dan kun je altijd even contact opnemen met je Independer hypotheekadviseur. 

Overleg met adviseur 

Wat gebeurt er als je na stap 1 niet meteen online verder kan? In dat geval spreek je eerst met één van onze hypotheekadviseurs. Die neemt je hele financiële situatie onder de loep en geeft je een compleet en persoonlijk hypotheekadvies dat past bij je situatie. Ben je er na één gesprek toch niet helemaal uit? Geen probleem. Dan maak je gewoon nog een afspraak. Deze gesprekken zijn altijd telefonisch. Je kunt dus vanuit je luie stoel een hypotheek aanvragen.

Wat betaal ik voor hypotheekadvies?

Ben je een starter? Bij Independer betaal je de vaste prijs van 1395 euro voor het afsluiten van een hypotheek. Doorstromers en oversluiters betalen bij ons 1795 voor het afsluiten van een hypotheek mét advies. Bij de meeste hypotheekadviseurs kost dit gemiddeld 2.300 euro. Voor 100 euro sluiten we ook nog een overlijdensrisicoverzekering voor je af (normaal 195 euro). Kleine lettertjes kennen we niet. En natuurlijk mag je ons zo vaak bellen als je wilt. 

Stap 3. Aanbieder gekozen. En dan?

Bij Independer heb je keuze uit bijna alle aanbieders. Heb je samen met je adviseur een hypotheek gekozen die bij je wensen past? Dan zorgen wij ervoor dat deze wordt afgesloten. Natuurlijk houdt je hypotheekadviseur je voortdurend op de hoogte over de voortgang van je aanvraag.

Stap 4. Op naar de notaris

Gefeliciteerd! Alles is geregeld. Het is tijd om naar de notaris te gaan om die langverwachte handtekening te zetten. Dit is ook het moment dat je de afsluitkosten van je hypotheek betaalt. Maar geen zorgen, er zijn geen kleine lettertjes. Je betaalt nooit meer dan 1395 euro (starters).