Wat doet Independer voor jou?

Nadat je je gegevens hebt ingevoerd beginnen we met vergelijken. We vergelijken bijna alle hypotheken uit de markt voor je. Je kunt op twee manieren bij ons een hypotheek aanvragen:

Met advies

Je maakt een belafspraak voor een gesprek met een hypotheekadviseur van Independer. Samen kijken jullie welke hypotheek het beste is voor jou en vragen jullie de hypotheek aan. Al jullie contact gaat via de telefoon en e-mail.


Via execution only

Execution only houdt in dat je zelf online je hypotheek regelt. Je krijgt daarbij geen advies van een hypotheekadviseur. Omdat je je hypotheek zelf kiest is deze manier alleen geschikt voor mensen die voldoende van hypotheken weten om zelf een verstandige keuze te kunnen maken. Maar geen zorgen, een hypotheekexpert van Independer helpt je bij elke stap. De hypotheekexpert regelt daarbij alles voor je zodra je een keuze hebt gemaakt.

Hypotheek vergelijken

Als je bij Independer een hypotheek gaat vergelijken, hebben we eerst wat gegevens van je nodig. 

Wat hebben we nodig?

 • Gegevens over jou en eventueel je partner
 • Gegevens over het huis dat je gaat kopen
 • Hoe je wil dat de hypotheek eruit komt te zien

We vergelijken bijna alle hypotheekaanbieders voor je. Helaas kun je ze nog niet allemaal bij ons aanvragen. Als je kiest voor execution only dan kunnen wij bij een beperkt deel van de markt een hypotheek voor je regelen. Als je kiest voor advies is het aantal hypotheekverstrekkers waaruit je kunt kiezen groter. 

Benieuwd met welke hypotheekaanbieders wij een samenwerking hebben?

Hypotheek aanvragen met adviseur

Als je kiest voor advies door een hypotheekadviseur meld je je eerst aan op onze website. Een hypotheekadviseur van Independer neemt op werkdagen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Als je ervoor kiest om door te gaan neemt de hypotheekadviseur je hele financiële situatie onder de loep en geeft je daarna compleet en persoonlijk advies. Dat gebeurt allemaal telefonisch. 

We vergelijken bij Independer bijna de hele markt, maar helaas kun je niet alle aanbieders bij ons afsluiten. Kies je voor een hypotheek die wij voor je af kunnen sluiten? Dan gaat een hypotheekexpert van Independer aan de slag om de hypotheek voor je te regelen. Hij of zij helpt je dus ook bij het papierwerk. Kies je een aanbieder die we niet voor je kunnen aanvragen? Dan verwijzen we je door naar een hypotheekadviseur bij jou in de buurt. Deze hypotheekadviseur kan op basis van het advies van Independer de hypotheek voor je regelen.

Hoe werkt execution only?

Nadat je alle gegevens online hebt ingevoerd en de aanvraag hebt afgemaakt, neemt een hypotheekexpert van Independer contact met je op. Samen bespreken jullie de aanvraag. De hypotheekexpert is vanaf dan je vaste aanspreekpunt. Als blijkt dat je aanvraag volledig is, moet je nog wel een kennistest maken. We willen namelijk dat jij met een gerust hart zelf deze financiële beslissing kunt nemen en dat je genoeg kennis hebt om zelf je hypotheek te kiezen. Slaag je voor de kennistest? Dan vragen we een vrijblijvend renteaanbod aan bij de hypotheekaanbieder van je keuze. Als je hiermee akkoord gaat, gaan wij de hypotheek voor je regelen. Slaag je niet voor de test? Dan verwijzen we je door naar een hypotheekadviseur van Independer.

Goed om te weten: bij het aanvragen van een hypotheek komt altijd veel papierwerk kijken. Maar geen zorgen, dat werk nemen we je uit handen.

Na het afsluiten

Ook na het afsluiten kun je bij ons terecht. Als de hypotheekaanbieder iets verandert aan de voorwaarden of de hypotheek, of als de wetgeving op relevante punten wijzigt laten we je dat weten.

Heb je zelf nog vragen? Of wil je iets veranderen? Je kunt ons altijd bellen. Simpele vragen zullen we altijd kosteloos beantwoorden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een vraag over je hypotheekvoorwaarden.

In sommige gevallen kan ons antwoord zijn dat we extra acties moeten ondernemen of helemaal of gedeeltelijk nieuw advies geven. Denk bijvoorbeeld aan de vraag wat je het beste kunt doen als je rentevasteperiode afloopt. Of de vraag wat de gevolgen zijn als je gaat scheiden en je ex-partner of jij wil in het huis blijven wonen. Bij dat soort vragen zullen we kosten in rekening brengen.

Je hypotheek verhogen

Wil je je hypotheek verhogen? Bijvoorbeeld om je verbouwing te financieren? Independer kan je hier alleen in de volgende situaties bij helpen:

 • als je via Independer overstapt naar een andere hypotheekaanbieder;
 • als je je huidige hypotheek die je via Independer hebt afgesloten wilt verhogen.

Wil je je hypotheek verhogen en voldoe je aan bovenstaande voorwaarden? Neem dan contact met ons op. We leggen je dan uit hoe je de verhoging het beste kunt regelen. 

Wanneer kunnen wij je niet helpen?

Wij kunnen je bij Independer niet helpen met je hypotheek als:

 • je geen Nederlands kunt spreken;
 • je meerdere woningen op naam hebt;
 • je meerdere ondernemingen hebt met ingewikkelde constructies;
 • je op dit moment een restschuld hebt;
 • je een recreatiewoning, woonboot of woning in het buitenland koopt;
 • je gaat scheiden en je nu nog geen echtscheidingsconvenant hebt;

Je kunt via onze Zoek Adviseur module een adviseur in de buurt vinden die je hiermee kan helpen.​

Nog ergens hulp bij nodig?

035 626 55 44

vandaag tot 18:00 uur