Waarom een kennistest?

Bij Independer vinden wij het belangrijk dat je met een gerust hart zelf grote financiële beslissingen kunt nemen. Een hypotheek afsluiten is er één van. Wij denken dat je dat best zelf kan als je het nodige van hypotheken afweet. Maar dat willen we wel zeker weten. En ook voor jou fijn om te weten of je wel voldoende kennis hebt om zelf alle keuzes rondom een hypotheek te kunnen maken. Met de kennistest checken we dat. En we zijn dat volgens de wet ook verplicht. 

Goed om te weten dat onze kennistest voldoet aan het Besluit Gedragstoezicht Financiële Onderneming (BGFO).

Wanneer kan ik de kennistest maken?

Je maakt de kennistest nadat je je hypotheek hebt uitgezocht. Je kiest dus eerst de hypotheek van jouw keuze en vraagt deze aan. Daarna maak je de kennistest.

Moet ik echt alles over hypotheken weten?

Nee, dat is niet nodig. Maar je moet bijvoorbeeld wel weten welke verschillende hypotheekvormen er zijn en wat ze inhouden. En welke risico’s er zitten aan het afsluiten van een hypotheek. Alleen dan kun je bewuste keuzes maken en kom je later niet voor verrassingen te staan. 

Je kunt bij Independer de kennistest maar één keer maken. Slaag je niet? Dan kun je het niet opnieuw proberen. Want wij vinden het dan niet slim dat jij zelf je hypotheek regelt. Bij het nemen van zo'n grote beslissing moet je wel weten waar je over praat. En later geen spijt hebben van je keuzes.  

Slaag je niet voor de test? Dan verwijzen we je door naar het hypotheek online adviestraject.

Wil je samen met je partner zelf online een hypotheek regelen? Dan moet je eerst allebei slagen voor de kennistest. Slaag jij wel maar je partner niet? Dan verwijzen we je door naar ons hypotheek online adviestraject, waarbij je persoonlijke begeleiding krijgt van één van onze hypotheekadviseurs.

- Marga, expert hypotheken

De test

De kennistest maak je nadat je zelf een hypotheek hebt gekozen op onze site. Je hebt dus al de hypotheekvorm, de aanbieder en de rentevasteperiode gekozen. 

Voordat je verder gaat met aanvragen, testen we je kennis. De test doe je online en bestaat uit 18 vragen, verdeeld over tien onderwerpen. Je hebt in totaal 30 minuten om de test te maken. Als je begonnen bent, moet je hem ook afmaken. Je kunt niet tussentijds stoppen of teruggaan. 

Geslaagd of niet?

De uitslag ontvang je per e-mail. Je ziet dan op deze manier in welke categorie je valt. 

  • Groen
    Gefeliciteerd, je hebt voldoende kennis om zelf online je hypotheek te regelen.

  • Oranje
    We twijfelen nog een beetje. Na een telefoongesprek met onze hypotheekexpert bepalen we of je verder kunt met je aanvraag.

  • Rood
    Helaas, het is niet verstandig om zelf online je hypotheek te regelen. We raden je aan een afspraak te maken met onze hypotheekadviseur.

Zelf online je hypotheek regelen?

Dan is execution only iets voor jou. En wil je nog even je geheugen opfrissen? Bekijk dan de video. 

Zo werkt execution only

Nog ergens hulp bij nodig?

035 626 55 44

vandaag vanaf 08:00 uur