Klantcijfer

Het klantcijfer komt tot stand door middel van reviews en kwaliteitsmetingen. Met een review geef je je mening over jouw ervaring met een hypotheekadviseur. Met een cijfer geef je aan hoe waarschijnlijk het is dat je het kantoor bij een vriend of collega aanbeveelt. Naast de review kun je ook de Kwaliteitscheck invullen. Dit is een vragenlijst waarin alle verplichte onderdelen van het adviesproces voorbij komen. Je geeft aan of iets wel of niet besproken is. Hier komt ook weer een cijfer uit, en samen vormen zij uiteindelijk het klantcijfer van een hypotheekadviseur. Het klantcijfer is dus het gewogen gemiddelde van beide. Omdat we kwaliteit belangrijk vinden, tellen we Kwalititeitschecks voor 75% mee en reviews voor 25%. Recente beoordelingen wegen zwaarder dan oudere.

Prijs

De prijsverschillen tussen hypotheekadviseurs zijn best groot. Door de prijs mee te wegen in onze formule zie je direct welke adviseur in jouw regio goed hypotheekadvies geeft, en voor welke prijs. De prijs die wij tonen is gebaseerd op het adviseren én regelen van een nieuwe hypotheek, met overlijdensrisicoverzekering. Dit is het gemiddelde van het tarief voor starters en doorstromers. Er zijn dus situaties waarin de prijs voor jouw hypotheek afwijkt van dit gemiddelde. Bijvoorbeeld als je zelfstandige bent, gaat scheiden of als jouw hypotheek moeilijker te regelen is. Vermoed je dat je aanvraag meer tijd gaat kosten? Bespreek dit met de adviseur, zodat je weet waar je aan toe bent.

Aantal Kwaliteitschecks en reviews

Hoe meer Kwaliteitchecks, hoe betrouwbaarder het cijfer is. Daarom telt het aantal waarnemingen ook mee in onze formule. We hebben hier wel een plafond op gezet, om te voorkomen dat grote kantoren hier voordeel uit halen. Is het plafond bereikt? Dan tellen de aantallen niet meer mee.

Afstand

Kun je onder gelijke omstandigheden kiezen tussen een kantoor bij je op de hoek of een op grote afstand? Dan kies je waarschijnlijk voor de eerste. Wij zetten in die situatie het kantoor dat het dichtstbij is boven het andere. De afstand zegt natuurlijk niets over de prijs of kwaliteit. Daarom telt de afstand het minst mee. Zo geeft de afstand alleen de doorslag als twee kantoren op de overige kenmerken vrijwel gelijk scoren.

Plus Abonnement

Sommige kantoren hebben een Plus Abonnement bij Independer. Je ziet dan meer informatie, zoals het adres en het telefoonnummer, en de ‘maak afspraak’ knop. Deze kantoren zijn een stuk beter zichtbaar, en zij betalen ons hiervoor. Het maakt voor de positie in de vergelijking niet uit of een kantoor wel of geen Plus Abonnement heeft. We tonen alleen meer informatie. Het kan dus ook voorkomen dat een kantoor op de eerste positie staat, en geen Plus Abonnement heeft.

Zelf sorteren

Heb je een postcode of woonplaats ingevuld? Dan kun je zelf aangeven hoe je geadviseerd wil worden. Op kantoor bij een adviseur bij jou in de buurt, of ook door adviseurs die bij je thuis komen. Volledig digitaal (via de webcam of skype) of telefonisch advies krijgen is ook een optie. Het zoekresultaat is afhankelijk van wat je hier invult.  Daarnaast kun je hier aangeven of je ook banken wilt zien. Zij adviseren alleen hun eigen producten, dus houd hier rekening mee.