Verschillende hypotheekvormen

Wanneer je een hypotheek gaat afsluiten kun je kiezen uit verschillende hypotheekvormen. Bijvoorbeeld een annuitair en lineaire hypotheek. Bij deze vormen heb je recht op renteaftrek bij de belasting. Kies je voor een andere vorm, dan mag dit niet en dit heeft natuurlijk erg veel invloed op je maandelijkse lasten. Het is dan ook belangrijk om hier goed over na te denken.

Rentevaste periode

Je sluit een hypotheek meestal af voor 30 jaar. Dit is de looptijd van je hypotheek. Daarnaast moet je kiezen voor een rentevaste periode. Dit is de periode waarvoor je de rente vast zet en dus weet wat je moet gaan betalen. Als de rentevaste periode korter is, is de rente meestal ook lager. Sluit je een hypotheek met een lange rentevaste periode is de rente vaak wat hoger. Dit is dus iets waar je goed over na moet denken.

Tarieven hypotheekrente

De tarieven voor de hypotheekrente wordt vastgesteld door de hypotheekverstrekker. Zij mogen zelf bepalen welke rente zij aanbieden. Hoe lager je rente hoe lager de vaste lasten die je elke maand moet betalen. Het is dus verstandig om goed na te gaan of jouw hypotheekverstrekker een voor jou gunstige rente berekent. Via Independer kun je gemakkelijk de verschillende rentetarieven met elkaar vergelijken. Onze database is altijd actueel en bevat ruim 550 hypotheek producten in Nederland. Maak een vergelijking, vind de juiste hypotheekvorm en de laagste rente.

Hypotheekadviseur

Bij de meeste hypotheekverstrekkers is het niet mogelijk om zelf de hypotheek aan te vragen. Dit moet verlopen via een hypotheekadviseur. Deze treedt dan op als tussenpersoon en helpt je bij het aanvragen van de hypotheek. Maak direct een afspraak met een goede hypotheekadviseur in jouw regio.