Bank of onafhankelijke hypotheekadviseur?

Een hypotheek is een ingewikkeld product en moet goed bij je passen. De meeste mensen hebben niet de kennis in huis om zelf een passende hypotheek uit te zoeken. Als je een hypotheek wilt afsluiten zal je dus op zoek moeten naar een hypotheekadviseur. Bij het zoeken naar een hypotheekadviseur is het belangrijk om na te denken over welke vorm van advies bij jou past. En hoeveel geld je hieraan wilt besteden. Voor hypotheekadvies en het afsluiten van een hypotheek moet je betalen.

Hypotheek zelf regelen

Heb jij je helemaal verdiept in alle soorten hypotheken en financiële risico’s die je de komende jaren kunt tegenkomen? Je kunt je hypotheek ook zelf regelen. Dit kan bij een aantal banken en via sommige websites. Zo houd je de kosten voor het afsluiten van je hypotheek laag.

Hypotheekadvies thuis of bij hypotheekadviseur op kantoor?

Hypotheekadvies kun je op verschillende manieren krijgen. De adviseur kan bij je thuiskomen of jij kunt naar de adviseur toe gaan. Sinds kort is er ook de volledig digitale variant. Je wordt dan volledig per e-mail of via de webcam geadviseerd. De advieskosten kunnen hierdoor wat lager blijven. Bij digitaal advies blijven de kosten vaak laag, omdat je zelf veel moet uitzoeken en aanleveren. 

Wij vergelijken alle hypotheekadvieskantoren op basis van prijs en kwaliteit. Je kunt vooraf kiezen op welke manier je het advies wilt krijgen.

De benodigde verzekeringen

Bij het kopen van een huis komen een aantal verzekeringen kijken. Sommige zijn verplicht, andere zijn niet verplicht maar wel verstandig: 

  • Opstalverzekering: hiermee verzeker je je huis zelf, en alles wat daaraan vastzit zonder dat je het zomaar weg kunt halen. De opstalverzekering is verplicht bij het afsluiten van een hypotheek.

  • Inboedelverzekering: met een inboedelverzekering verzeker je alles wat je uit je huis kunt oppakken en meenemen, zoals je televisie en je bank. 

  • Overlijdensrisicoverzekering: een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat jij of je partner, en eventuele kinderen, niet in financiële problemen komen bij jouw overlijden of dat van je partner. Deze verzekering is vaak verplicht als je een hypotheek afsluit.

  • Rechtsbijstandverzekering: hiermee verzeker je je voor juridische hulp bij conflicten.

Het eigenwoningforfait

Het eigenwoningforfait zijn de inkomsten (het 'woongenot') die je hebt uit je woning. De Belastingdienst telt daarvoor een fictief bedrag op bij je inkomen, waar je belasting over betaalt.

Onroerend Zaak Belasting

Naast het eigenwoningforfait bestaat de Onroerende Zaak Belasting (OZB). Dit is een heffing die je jaarlijks aan de gemeente betaalt. De hoogte van de OZB is afhankelijk van de WOZ-waarde van de woning (wet Waardering Onroerende Zaken).

Ga je een huis bezichtigen?

Ga je een huis bezichtigen? Dan moet je aan een hoop dingen denken. Hoe ziet de buurt er bijvoorbeeld uit? En hoe is de staat van de kozijnen of fundering? Om je een handje te helpen hebben we een checklist voor je opgesteld. Zo vergeet je nooit meer die ene belangrijke vraag te stellen.

Blijf op de hoogte van de actuele hypotheekrentes

​Ben je van plan om binnenkort een huis te kopen? Meld je dan nu aan voor onze hypotheekrente alert. Je ontvangt dan iedere maand een top 3 van de aanbieders met de laagste rentes en het actuele hypotheeknieuws. 

E-mailadres

Nog ergens hulp bij nodig?

035 626 55 44

vandaag tot 18:00 uur