Check jouw hypotheekadvies


Check uw hypotheekadvies

Het kiezen van de juiste hypotheek is niet eenvoudig. Je kunt daarvoor advies inwinnen bij een hypotheekadviseur. De adviseur begeleidt jou bij het kiezen van de best passende hypotheek. Met de Kwaliteitscheck hypotheekadvies kun je beoordelen of de adviseur zijn of haar werk goed heeft gedaan.

Het kiezen van de juiste hypotheek is niet eenvoudig. U kunt daarvoor advies inwinnen bij een hypotheekadviseur. De adviseur begeleidt u bij het kiezen van de best passende hypotheek. Met de Kwaliteitscheck hypotheekadvies van Independer kunt u beoordelen of de adviseur zijn of haar werk goed heeft gedaan.

De Kwaliteitscheck hypotheekadvies laat je zien wat de adviseur met jou besproken moet hebben, voordat hij/zij een goed afgewogen advies kan geven. Het is een online tool dat toetst of alle relevante onderdelen zijn besproken. Daardoor krijg je inzicht in de kwaliteit van het adviesproces. Na het invullen van de vragenlijst ontvang je direct per e-mail een persoonlijk rapport over de kwaliteit van je adviesgesprek toegestuurd. Daarin vind je een lijst met aandachtspunten die je met je adviseur kunt bespreken. Ook staat er in het rapport een cijfer dat het kantoor van de adviseur krijgt voor het adviesproces.

De Kwaliteitscheck hypotheekadvies laat zien wat de adviseur met u besproken moet hebben, voordat hij/zij een goed afgewogen advies kan geven. Het is een online tool dat toetst of alle relevante onderdelen zijn besproken. Daardoor krijgt u inzicht in de kwaliteit van het adviesproces. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u direct per e-mail een persoonlijk rapport over de kwaliteit van uw adviesgesprek toegestuurd. Daarin vindt u een lijst met aandachtspunten die u met uw adviseur kunt bespreken. Ook staat er in het rapport een cijfer dat het kantoor van de adviseur krijgt voor het adviesproces.

Voor wie is dit bedoeld?

  • U hebt net één of meerdere adviesgesprekken gehad met een hypotheekadviseur en zit inmiddels in de laatste fase van het afsluiten van uw hypotheek. U bent benieuwd of de hypotheekadviseur u een volledig advies heeft gegeven en wilt weten of er nog dingen zijn die u met uw adviseur moet bespreken.
  • U hebt kort geleden een hypotheek afgesloten en u bent benieuwd of de adviesgesprekken goed zijn verlopen.

Als u nog geen gesprek hebt gehad met een hypotheekadviseur, kunt u de vragen niet beantwoorden.


Voor wie is dit bedoeld?
- Je hebt net één of meerdere adviesgesprekken gehad met een hypotheekadviseur en zit inmiddels in de laatste fase van het afsluiten van je hypotheek. Je bent benieuwd of de hypotheekadviseur je een volledig advies heeft gegeven en wilt weten of er nog dingen zijn die je met je adviseur moet bespreken.
- Je hebt kort geleden een hypotheek afgesloten en je bent benieuwd of de adviesgesprekken goed zijn verlopen.

Als je nog geen gesprek hebt gehad met een hypotheekadviseur, kun je de vragen niet beantwoorden.

Hoe werkt dit?
De vragenlijst is gebaseerd op een systematiek, die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hiervoor heeft ontwikkeld. Vereniging Eigen Huis ondersteunt dit initiatief. Je beantwoordt online een aantal vragen over het gesprek (of de gesprekken) met je hypotheekadviseur. Dat kost je maximaal 15 minuten. De gegevens die je invult, gebruiken we uitsluitend om de kwaliteit van het advies te toetsen. We geven jouw gegevens niet door aan jouw adviseur, tenzij je ons hiervoor toestemming geeft.

Betrouwbaarheid van de beoordelingen We vinden het erg belangrijk dat de beoordelingen 100% betrouwbaar zijn. Betrouwbare beoordelingen helpen andere bezoekers om een goede adviseur te vinden. We willen je dan ook wijzen op het ‘zero-tolerancebeleid’ als het gaat om valse beoordelingen.

Hoe werkt de online vragenlijst?
Je beantwoordt vragen over twaalf onderdelen van het adviesproces. Na afloop krijg je direct een gratis rapport met resultaten en aanbevelingen, waarin is aangegeven welke onderdelen onvoldoende aan bod zijn gekomen. Ook zie je welk rapportcijfer de adviseur krijgt voor het adviesgesprek.

Wat checkt deze tool niet?
Deze tool geeft geen oordeel over de inhoud van het hypotheekadvies dat je hebt ontvangen van jouw adviseur. Wel is het zo dat de kans op een juist advies voor de best passende hypotheek toeneemt naarmate het adviesproces beter is verlopen. Het rapportcijfer voor het adviesproces geeft dus slechts een indicatie voor de kwaliteit van het hypotheekadvies.

NB Je gegevens en ervaringen worden uitsluitend gebruikt om de kwaliteit van advies te toetsen en zullen dus niet worden gebruikt om (commerciële) aanbiedingen te doen.

Het doorlopen van de check duurt ca. 15 minuten.


Hoe werkt dit?
De vragenlijst is gebaseerd op een systematiek, die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hiervoor heeft ontwikkeld. Vereniging Eigen Huis ondersteunt dit initiatief. U beantwoordt online een aantal vragen over het gesprek (of de gesprekken) met uw hypotheekadviseur. Dat kost u maximaal 15 minuten. De gegevens die u invult, gebruiken we uitsluitend om de kwaliteit van het advies te toetsen. We geven uw gegevens niet door aan uw adviseur, tenzij u ons hiervoor toestemming geeft.

Betrouwbaarheid van de beoordelingen We vinden het erg belangrijk dat de beoordelingen 100% betrouwbaar zijn. Betrouwbare beoordelingen helpen andere bezoekers om een goede adviseur te vinden. We willen u dan ook wijzen op het ‘zero-tolerancebeleid’ als het gaat om valse beoordelingen

Over de KwaliteitscheckWat checkt de Kwaliteitscheck niet?

Ben je op zoek naar een goede hypotheekadviseur?Wat checkt de Kwaliteitscheck niet?

Vragen?
Klantenservice:
035-626 55 44

Overlijdensrisicoverzekering

Hypotheek gevonden? Vergelijk ook je overlijdensrisico-
verzekering.

Sluit los af en bespaar via Independer!