Wat moet ik invullen bij ‘gezinssamenstelling’ bij inboedelverzekering?

Als je een inboedelverzekering aanvraagt via onze website, moet je gezinssamenstelling opgeven. 

Je kunt kiezen uit:

  • Alleenstaand
  • Alleenstaand en (kind)eren
  • Jezelf en partner
  • Jezelf, partner en kind(eren)

Voorbeeld

Jan gaat binnenkort met zijn vriendin samenwonen. Voor zijn huurwoning wil hij een inboedelverzekering afsluiten, i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering. Jan en zijn vriendin zijn niet getrouwd, en hebben geen samenlevingscontract. Ook hebben ze geen kinderen. 

Voor een gezamenlijke verzekering hoef je niet getrouwd te zijn of een samenlevingscontract te hebben. De optie die Jan moet kiezen is dus ‘Jezelf en partner’. Hij en zijn vriendin zijn dan beide verzekerd voor de inboedel en WA. ​

Voorkom dubbele verzekeringen

Ga je samenwonen? Breng dan eerst in kaart welke verzekeringen jullie al hebben. Hebben jullie beide een inboedelverzekering? Als jullie gaan samenwonen is één inboedelverzekering voldoende. Zorg wel dat de verzekering wordt aangepast op jullie nieuwe gezinssamenstelling en gezamenlijke inboedel.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid 
  • Verbond van Verzekeraars

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.