Inboedelverzekering voor huurwoning

Met een inboedelverzekering verzeker je alle spullen die in je woning staan. Dat zijn de dingen die je zou meenemen bij een verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan je televisie, bank en servies. Een inboedelverzekering biedt dekking bij diefstal en schade. 

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar toch heeft bijna iedereen zo'n verzekering. Je spullen zijn namelijk veel waard. Gebeurt er iets mee? Dan wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. 

Huurdersbelang

Heb je de woning ook nog verbeterd, door bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer te plaatsen? Dan is dat meestal niet door de verhuurder verzekerd. De verbeteringen die je zelf aanbrengt (of overneemt van de vorige huurder) kun je meeverzekeren bij je inboedelverzekering. Inboedelverzekeraars noemen dit soort aanpassingen huurdersbelang.

Glasverzekering nodig bij huurwoning?

Glas hoort bij een woning en is meestal meeverzekerd bij de opstalverzekering van de verhuurder. Jouw huurwoning is daardoor verzekerd tegen schade door storm of brand. Maar gooi jij als huurder een bal door de ruit of sla je de deur iets te hard dicht, waardoor een ruit sneuvelt? Dan valt dit niet onder de opstalverzekering van de verhuurder. Als huurder draai je zelf op voor deze kosten, tenzij je een glasverzekering hebt afgesloten. Glas kun je meeverzekeren bij een inboedelverzekering.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid 
  • Verbond van Verzekeraars 

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.