Wat is BORG-beveiliging?

BORG-beveiliging is een door woonverzekeraars erkende inbraakbeveiliging. Met een BORG-certificaat laat je aan je verzekeraar zien dat jouw woning goed is beveiligd tegen inbraak. Je krijgt alleen een BORG-certificaat als je de beveiliging laat aanbrengen door een erkende installateur. Veel verzekeraars geven je korting op de premie als je dit certificaat kunt overleggen.

Korting op inboedelverzekering met BORG-keurmerk

Met een BORG-certificaat kun je tot wel 20% korting krijgen op je inboedelverzekering. Om de korting te krijgen moet je wel het certificaat kunnen laten zien aan je verzekeraar. Zo toon je aan dat jouw huis het BORG-keurmerk voor beveiliging heeft.

Vergoedt de verzekeraar de kosten voor het beveiligen van mijn huis?

Een verzekeraar vergoedt de kosten van het aanbrengen van de beveiliging niet. Wel krijg je vaak korting op je maandelijkse premie, omdat door goede beveiliging de kans op inbraak kleiner wordt. Heb je veel waardevolle spullen in je huis? Dan eist een verzekeraar soms dat je je huis beveiligt. Anders bieden ze geen dekking. Ook in dat geval moet je de kosten voor het beveiligen zelf betalen.