Inboedelverzekering opzeggen

Als je je inboedelverzekering langer dan een jaar geleden hebt afgesloten, kun je iedere dag opzeggen. Houd wel rekening met 1 maand opzegtermijn. Als je bijvoorbeeld op 1 januari opzegt, eindigt de verzekering op 1 februari. Loopt de verzekering nog geen jaar? Dan kun je opzeggen zodra de verzekering wordt verlengd. Je moet dan wel 1 of 2 maanden voor die tijd opzeggen.

Inboedelverzekering opzeggen en samenwonen

Wat doe je als je gaat samenwonen en je hebt allebei al een inboedelverzekering? Lees meer over inboedelverzekering opzeggen en samenwonen.

Een wijziging doorgeven

Dit verschilt vaak per verzekeraar. Maar een verhuizing bijvoorbeeld moet je altijd doorgeven. Wijzigt je gezinssamenstelling? Dan willen verzekeraars dit ook graag weten. Als je nieuwe spullen koopt hoef je de verzekeraar niet op de hoogte te brengen. Staat Independer als tussenpersoon op je polis? Dan mag je de wijziging bij Independer doorgeven. Dit mag per e-mail of telefonisch.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Verzekeraars

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.