Extra uitgebreide inboedelverzekering

Naast de allriskdekking heb je ook een inboedelverzekering met een extra uitgebreide dekking. Dit is de standaarddekking die onder andere brandschade, inbraak en diefstal vergoedt.

Allrisk-inboedelverzekering

Een allrisk-inboedelverzekering is de meest uitgebreide inboedelverzekering. Naast de standaarddekking vergoedt de allriskverzekering ook schades die door je eigen schuld zijn ontstaan.

Glasverzekering niet altijd standaard

Een inboedelverzekering vergoedt niet standaard de schade aan ruiten in je woning. Om deze toch te verzekeren kun je een glasverzekering afsluiten bij je inboedelverzekering. Let op: sommige verzekeraars bieden standaard een glasverzekering bij hun inboedelverzekering aan.

Buitenhuisdekking kost extra premie

Met een buitenshuisdekking verzeker je je spullen als je ze mee neemt naar buiten. Niet elke verzekeraar biedt deze dekking aan en vaak moet je hier ook extra voor betalen.

Inbraakverzekering

Een inbraakverzekering is een standaard onderdeel van je inboedelverzekering. Zowel de extra uitgebreid verzekering als de allrisk verzekering vergoedt inbraakschade.

Brandverzekering

Voorheen werd de inboedel- of opstalverzekering een brandverzekering genoemd. Omdat de brandverzekering een standaardonderdeel is van je inboedel- of opstalverzekering wordt dat onderscheid nu niet meer gemaakt. Lees meer over de brandverzekering.

Inboedelverzekering: garantie tegen onderverzekering

Sommige verzekeraars bieden bij hun inboedelverzekering een garantie tegen onderverzekering. Omdat de verzekeraar je verzekerde bedrag berekent, geven ze je de garantie dat je niet onderverzekerd kunt zijn.

Uitsluitingen inboedelverzekering

Voor sommige risico's kun je je niet verzekeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan overstromingen en aardbevingen. Deze risico's zijn uitgesloten van je verzekering. Dit geldt voor iedere verzekeraar.

Schade aan je telefoon niet altijd vergoed

Schade aan je telefoon wordt alleen door je inboedelverzekering vergoed als je een allrisk dekking hebt. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden om je telefoon te verzekeren. Lees meer over je inboedelverzekering en telefoonschade.

Indexeren inboedelverzekering: zo werkt het

Indexering van je inboedelverzekering betekent dat het verzekerde bedrag wordt aangepast. Als je verzekering wordt geïndexeerd, gaat de premie meestal iets omhoog. Lees meer over indexering.

Rechtsbijstandverzekering

Het is bij ons niet mogelijk je rechtsbijstandverzekering direct bij je woonverzekering af te sluiten. Dit komt omdat het vaak onvoordelig is dit te combineren. Een verzekeraar die een scherpe premie heeft voor zijn woonverzekeringen kan een dure rechtsbijstandverzekering hebben. Wel kun je bij Independer een losse rechtsbijstandverzekering afsluiten.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid 
  • Verbond van Verzekeraars 
  • Milieucentraal

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.

   

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vindt je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice