Wat is een buitenhuisdekking?

Buiten je huis is verlies en/of beschadiging van je inboedel niet standaard verzekerd. Steeds meer verzekeraars bieden daarom een 'buitenshuisdekking' aan. Dit is een dekking die je bovenop je inboedelverzekering kunt afsluiten. Net zoals bijvoorbeeld een kostbaarhedendekking of een glasverzekering. 

Sommige verzekeraars bieden een losse buitenhuisverzekering aan. Deze hoef je dan niet samen met je inboedelverzekering af te sluiten. 

Aparte buitenshuisverzekering

Er zijn ook verzekeraars die de buitenhuisdekking aanbieden als aparte verzekering. Je kunt deze verzekering ook bij je mobiele telefoon of laptop afsluiten. Deze verzekeringen zijn dan alleen specifiek voor de laptop of de telefoon bedoeld. 

Met een buitenshuisdekking krijg je ook schade aan of verlies van andere zaken vergoed. Denk bijvoorbeeld aan een telefoon, laptop, spelcomputer en foto-/filmcamera’s. Bij sommige verzekeraars kan de buitenshuisverzekering zelfs worden gebruikt als vervanging van de bagagedekking bij een doorlopende reisverzekering.

Overzicht verzekeraars met buitenshuisdekking

Bij de volgende verzekeraars kun je een buitenshuisdekking afsluiten bij je inboedelverzekering. Je betaalt hier dus wel een extra premie voor:

Als je geïnteresseerd bent in een buitenshuisdekking kun je het beste je verzekeraar of tussenpersoon vragen wat dat kost. Heb je al een inboedelverzekering via Independer afgesloten of wil je overstappen? Bel ons dan op 035-6265544. We helpen je graag verder!​


Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Verbond van Verzekeraars 
  • Polisvoorwaarden van verzekeraars

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.

   

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vind je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice