Wat is een glasverzekering?

Met een glasverzekering verzeker je het glas in de woning dat licht moet doorlaten. In de praktijk zijn dat dus je ramen. Heb je geen glasverzekering en schiet iemand bijvoorbeeld een bal door de ruit? Dan draai je zelf voor de kosten op. 

Wel of geen glasverzekering?

Je kunt een glasverzekering afsluiten op verschillende manieren. Via een aanvullende dekking op de opstalverzekering, via een aanvullende dekking op de inboedelverzekering of door een aparte glasverzekering af te sluiten.

Koopwoning

Wanneer je eigenaar van een woning bent, is een aparte glasverzekering afsluiten verstandig. Vooral wanneer je woning duurder glaswerk heeft, zoals glas-in-lood, maatwerk of geslepen glas. Als je een aparte glasverzekering afsluit, kijk dan of het bij dezelfde verzekeraar kan als je inboedel- of opstalverzekering. Dat zorgt namelijk voor een snellere afhandeling bij schade en kan je daarnaast ook nog korting op je premie opleveren. 

Huurwoning

Voor huurders geldt in de meeste gevallen hetzelfde. In het huurcontract vind je terug of de eigenaar al een glasverzekering heeft afgesloten of dat je dat zelf moet doen. Mocht het glas niet verzekerd zijn van je huurwoning, dan kun je dit ook als extra dekking bij je inboedelverzekering afsluiten.

Dekking glasverzekering

De glasverzekering heeft een vrij uitgebreide dekking. Ontstaat ruitschade door storm of noodweer, dan is dat gedekt op de glasverzekering. Maar ook als er een voetbal door de ramen vliegt, ontvang je een vergoeding voor de schade. 

Hoewel de verzekering veel schades dekt, zijn er ook een aantal uitzonderingen, namelijk schade die is ontstaan door: 

  • achterstallig onderhoud;
  • opzet;
  • een verbouwing;
  • brand;
  • inbraak;
  • een ontploffing.

Voor deze laatste 3 (brand, inbraak en ontploffing) geldt dat niet de glasverzekering, maar de opstalverzekering de schade uitkeert. 

Nog ergens hulp bij nodig?

035 626 55 44

vandaag vanaf 08:00 uur