Wat is een Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijgt je woning alleen als deze aan bepaalde eisen voldoet. Dit zijn eisen op het gebied van sloten op deuren en ramen, en sociale veiligheid rondom jouw woning. Denk aan:

  • Gecertificeerde sloten op ramen, deuren en lichtkoepels die gemakkelijk te bereiken zijn.
  • Verlichting bij de buitendeuren.
  • Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
  • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

Voldoet je huis aan deze eisen? Dan komt de inbreker niet zo snel bij jou binnen. Heb je een sticker op het raam van het Politiekeurmerk Veilig Wonen dan is de kans groot dat een inbreker een ander huis uitkiest. 

Meer weten? Kijk op de website van het politiekeurmerk.​

Vergoedt de verzekeraar de beveiligingskosten van mijn huis?

Een verzekeraar vergoedt nooit de kosten van het aanbrengen van de beveiliging. Je kunt soms wel korting krijgen op de maandpremie omdat het risico voor een verzekeraar natuurlijk lager is als je je huis goed beveiligt. Als je veel waardevolle spullen in je huis hebt, eist de verzekeraar soms dat je huis goed beveiligd is. Ook dan moet je de kosten voor het beveiligen helemaal zelf betalen.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Politiekeurmerk Veilig Wonen

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.