Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering sluit je af om de spullen in je huis te verzekeren. Bijvoorbeeld voor schade door brand, diefstal en storm. Onder je inboedelverzekering vallen alle spullen die je kunt oppakken en meenemen. Kortom: alles wat niet aan je huis vastzit. 

Met een inboedelverzekering is je inboedel verzekerd voor:

  • brandschade
  • stormschade
  • waterschade
  • inbraak
  • diefstal

WA-verzekering vergoedt schade bij anderen

Wat in de volksmond een WA-verzekering genoemd wordt, heet eigenlijk een aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Maar er is een groot verschil tussen een WA-verzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. De WA-verzekering is verplicht wanneer je een auto of motor hebt. De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht.

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je je voor schade die je bij iemand anders maakt. Denk bijvoorbeeld aan een dure vaas die je bij de buren van de tafel stoot of de medische kosten van iemand die je met je fiets hebt aangereden. Deze verzekering is vaak niet zo duur maar biedt wel een ruime dekking. Vanaf € 2,50 per maand verzeker je je al voor een bedrag van € 1.250.000 euro.

Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering samen afsluiten

Als je bij Independer een inboedelverzekering afsluit, krijg je de mogelijkheid er direct een aansprakelijkheidsverzekering aan toe te voegen. Wij raden je aan dit te doen. Als je de verzekeringen samen afsluit, komen ze ook samen op de polis te staan. Op die manier hoef je je nooit af te vragen waar je aansprakelijkheidsverzekering loopt. Sommige verzekeraars bieden een pakketkorting. Hoe meer verzekeringen je daar afsluit, hoe hoger de korting is.

Ben je op zoek naar een goede inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering? Maak een vergelijking op onze website. 

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid 
  • Verbond van Verzekeraars 

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.