Inboedelverzekering: schade melden

Heb je via Independer een inboedelverzekering afgesloten en heb je schade? Dan hebben we een aantal gegevens van je nodig om je schade te kunnen behandelen. Lees alles over het melden van een schade op een inboedelverzekering via Independer.

Schade: nieuwwaarde van je spullen

Heb je schade? Dan krijg je helaas niet altijd de nieuwwaarde van je spullen vergoed. Dit komt doordat je spullen niet nieuw meer zijn. De verzekeraar maakt dan gebruik van een afschrijvingspercentage. Lees alles over de nieuwwaarde van je inboedelverzekering.

Je bent misschien geneigd om zelf al de schade te herstellen. Begrijpelijk, maar soms wil een schade-expert van de verzekeraar hier nog naar kijken. Wacht hier dus nog even mee.

- Suzan, expert inboedelverzekering

Inboedelverzekering: schade verzekeren

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Toch raden we je aan deze verzekering wel af te sluiten. Als je dan schade hebt, kom je niet voor een verrassing te staan als je bijvoorbeeld schade hebt aan je iPhone of iPad.

Schade-expert bij schade

Heb je een schade gemeld? In sommige gevallen komt er dan eerst een schade-expert langs om de schade te beoordelen. Aan de hand van het rapport van deze expert besluit de verzekeraar wel schadebedrag ze uitkeren.

Inboedelverzekering: waterschade

Waterschade is er in verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan waterschade aan elektronica maar ook aan waterschade aan je vloer en/of plafond. Je inboedelverzekering vergoed in de meeste gevallen de kosten bij waterschade.

Bliksemschade

Bliksemschade komt misschien niet vaak voor, maar kan wel voor flinke schade zorgen. Gelukkig vergoedt je inboedelverzekering de kosten bij bliksemschade. Lees alles over bliksemschade.

Nog ergens hulp bij nodig?

035 626 55 44

vandaag vanaf 08:00 uur

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Verbond van Verzekeraars 
  • Polisvoorwaarden van verzekeraars

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.