Barbecue niet altijd verzekerd

Veel mensen weten niet dat de kosten dan meestal niet vergoed worden door de inboedelverzekering. Veel verzekeraars noemen een barbecue zelfs niet in de polisvoorwaarden. Tuinmeubels wel, maar daar valt een barbecue niet onder. Dat concludeerde het Kifid (het financiële klachteninstituut) in 2017.  En dat terwijl een luxe barbecue wel interessant is voor dieven. Zeker een variant van een populair merk, zoals een Big Green Egg. Heb jij zo’n barbecue? Dan raden we je aan om de polisvoorwaarden van je verzekering te checken. De kans is groot dat je verzekering geen kosten vergoed bij diefstal of schade. Toch zijn er een aantal woonverzekeraars die een barbecue wél tot de inboedel rekenen. Heb je een inboedelverzekering die ook je barbecue dekt? Dan raden we je aan om de voorwaarden te checken. In elk geval goed om te weten: vaak geldt er een maximumvergoeding. 

Heb je een buitenkeuken?

Ben je echt een grote liefhebber van eten in de tuin? En heb je daarom een heuse (vaste) buitenkeuken? Ook dan geldt dat schade en diefstal niet altijd vergoed wordt. Sommige verzekeraars bieden geen dekking voor barbecues, maar wel voor buitenkeukens. Of je verzekering dekking biedt, lees je in de polisvoorwaarden. 

Bbq verzekeren: vergoeding

De dekking voor tuinspullen (zoals een barbecue) is niet onbeperkt. Ook zijn er verschillen tussen verzekeraars als het gaat om vergoeding. Is je luxe barbecue gestolen toen hij een nacht buiten stond? Dan is de kans klein dat je verzekeraar de kosten vergoed. Maar heb je ‘m netjes in de schuur gezet? Dan kan je vaak wel op een vergoeding rekenen. Let daar dus op. Maar heb je je barbecue net gebruikt? Dan is opbergen natuurlijk niet zo verstandig, door brandgevaar. 

Dure bbq verzekeren

Biedt je inboedelverzekering geen dekking? Dan kan je een aparte (kostbaarheden)verzekering afsluiten. Dit kan interessant zijn als je barbecue veel geld gekost heeft. Let op: de dekking kan per verzekeraar verschillen. Check daarom altijd de voorwaarden op je polis. In onze vergelijker vind je eenvoudig de inboedelverzekering die het beste bij je past. 

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Diks
  • Kifid

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.