Dekking inboedelverzekering bij schade iPhone

Om schade aan je iPhone vergoed te krijgen door je inboedelverzekering, hebt je de meest uitgebreide dekking nodig. Dat is de all-risk dekking. De all-risk dekking vergoedt namelijk ook schade door eigen schuld, bijvoorbeeld als je je iPhone uit je handen hebt laten vallen. 

Bij de extra uitgebreide dekking wordt de schade alleen vergoed als deze niet door eigen schuld is ontstaan. Bijvoorbeeld als je iPhone is gestolen of door brand is beschadigd. 

Dekking inboedelverzekering Schade door eigen schuld Schade niet door eigen schuld
Uitgebreide dekking niet gedekt alleen gedekt bij brand of diefstal uit jouw huis
Extra uitgebreide dekking niet gedekt alleen gedekt bij brand of diefstal uit jouw huis
All-risk dekking gedekt gedekt

Schade iPhone: deze stappen kun je ondernemen

Meld schade aan je iPhone zo snel mogelijk bij je tussenpersoon of verzekeraar. Zij kunnen je meteen vertellen of de schade wel of niet onder de dekking van je inboedelverzekering valt. Het is belangrijk dat je je iPhone nog niet weggooit, ook al doet hij het niet meer. Mogelijk wil een expert van je inboedelverzekeraar nog even naar de schade kijken. Meestal moet je ook een schadeformulier invullen en opsturen, eventueel samen met foto's en de aankoopbon. Je verzekeraar kan je daar meer over vertellen.

Let op voorwaarden inboedelverzekering

Woonverzekeraars hanteren steeds strengere voorwaarden bij schades aan telefoons en tablets. Er zijn inmiddels inboedelverzekeringen die het vallen en stoten van je iPhone helemaal niet meer vergoeden of een eigen risico toepassen. Ook zijn er verzekeringen die maar één jaar de nieuwwaarde vergoeden. Controleer dit in de voorwaarden bij het vergelijken en afsluiten van een inboedelverzekering.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid 
  • Verbond van Verzekeraars 
  • Polisvoorwaarden verzekeraars

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.