Verloren sleutels niet standaard vergoed

De meeste woonverzekeringen vergoeden de kosten voor het vervangen van sleutels en sloten. Het is alleen niet vanzelfsprekend dat je alle kosten helemaal vergoed krijgt. Sommige woonverzekeringen vergoeden de kosten namelijk maar tot een bepaald bedrag. Andere verzekeringen vergoeden alleen bij diefstal van de sleutel(s). En ook in dat geval wordt vaak niet het volledige bedrag vergoed.

Inboedelverzekering of opstalverzekering?

Heb je nieuwe sloten en sleutels nodig? Dan vallen de kosten vaak onder je inboedelverzekering. Er geldt een maximale vergoeding, maar meestal is dat bedrag ruim genoeg om alle kosten te dekken. Let wel op: de dekking en voorwaarden verschillen per verzekeraar. Of je een vergoeding krijgt, kan afhangen van: 

  • ​Of je de sleutels en sloten binnen 24 uur vervangen hebt. 
  • Of je de aankoopbon van je nieuwe sleutels en sloten nog hebt.  
  • Of je aangifte hebt gedaan bij de politie. 

Sleutel gestolen? Doe eerst aangifte

Ben je je sleutels kwijtgeraakt of zijn ze gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Deze aangifte heb je nodig om de schade te kunnen claimen bij je inboedelverzekering. Controleer daarna voor de zekerheid de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering. Daar vind je of je verzekerd bent en tot welk bedrag je sleutels vergoed worden.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid 
  • Verbond van Verzekeraars 
  • Polisvoorwaarden verzekeraars

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.

   

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vindt je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice