Wat vergoedt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering vergoedt de meeste schades die aan je spullen kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld brandschade, waterschade of stormschade. Voor sommige aparatuur geldt wel een maximumbedrag dat verzekerd is. Lees meer over de dekking van een inboedelverzekering

Je hebt vaak meer spullen dan je denkt

Mensen die geen inboedelverzekering af hebben gesloten, noemen vaak als argument dat ze niet zoveel waardevolle spullen hebben. Toch blijkt je hele inboedel vaak meer waard te zijn dan je denkt. Alle spullen tellen namelijk mee. Niet alleen je meubels, elektronica en andere apparaten, maar ook bijvoorbeeld je garderobe, sieraden en kunstwerken. Ook als je niet zoveel dure spullen hebt, kan het dus verstandig zijn om je goed te verzekeren.

Wat kost een inboedelverzekering?

De kosten van een inboedelverzekering vallen over het algemeen mee. Je kunt voor een paar euro per maand je inboedel al verzekeren. Bij Independer bereken je gemakkelijk de premie van een inboedelverzekering en sluit je de gewenste verzekering direct af.

Hoeveel geld krijg ik bij schade terug?

Het verschilt per verzekeraar en verzekering hoeveel geld je terugkrijgt. Soms krijg je de nieuwwaarde terug. Dat is het bedrag dat nodig is om dezelfde of vergelijkbare spullen opnieuw te kopen. Soms krijg je de dagwaarde terug. Dat is het bedrag dat bijvoorbeeld je televisie op dat moment waard is. Kijk ook goed naar de dekking. Kies je voor extra uitgebreid? Dan ben je alleen verzekerd voor schade door externe factoren, zoals bijvoorbeeld brand, waterschade, diefstal of ontploffing. Maak je zelf per ongeluk iets kapot, bijvoorbeeld tijdens je verbouwing of verhuizing? Dan ben je hier met een extra uitgebreid verzekering niet voor gedekt. Deze schades worden wel gedekt met een Allrisk inboedelverzekering

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid 
  • Verbond van Verzekeraars 

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.