huisje,
boompje,
inboedelverzekering
stap voor stap vergelijken en kiezen, direct geregeld

Inboedelverzekering vergelijken en afsluiten

Gebruik gegevens van

Adres
Postcode
Huisnummer

Mijn woning is

Waarom afsluiten bij ons?

Gratis extra schadedekking

1000 euro extra bij grote schades

Altijd het beste product bovenaan

Vergelijken op inhoud en prijs

Onze experts staan voor je klaar

Persoonlijk antwoord op al je vragen

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Sedley | expert inboedelverzekering

Hoe bepaal ik de waarde van mijn inboedel?

Met een inboedelwaardemeter bepaal je het gemakkelijkst de waarde van je inboedel. Bij Independer kom je hem tegen als je een inboedelverzekering via onze site afsluit.

leestijd 3 minuten

Wanneer mag ik mijn woonverzekering opzeggen?

Na een jaar kun je je inboedelverzekering veelal dagelijks opzeggen. Een verhuizing is helaas geen reden om tussendoor op te zeggen, want je neemt meestal al je spullen mee.

leestijd 30 seconden

Wat verzeker ik precies met een inboedelverzekering?

Je verzekert alles in huis dat kunt oppakken en meenemen. Alles wat vast zit aan het huis en wat je niet kunt weghalen zonder het te beschadigen, valt onder de opstalverzekering.

leestijd 3 minuten

Nieuw huis? Met de gratis verhuisservice vergeet je niks

Ga je binnenkort verhuizen? Dan moet je van alles en nog wat regelen. Ook je financiële zaken. Want naast je woonverzekering heb je ook een nieuw energiecontract en misschien een hypotheek nodig. Met onze gratis verhuisservice krijg je overzicht. Zo zorg je er zelf voor dat je niks vergeet.


We zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er vandaag vanaf 09:30 uur.

Dit vinden onze klanten van ons

9,1

Dit cijfer geven onze klanten

Op basis van 12.942 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
Het is heel simpel om de juiste verzekering te vinden en de beste keus te maken.
10,0
Mevrouw Tetteroo, SCHEERWOLDE
14 uur geleden, woonverzekering
Snel, duidelijk en overzichtelijk.
10,0
Meneer Visser, GRONINGEN
19 uur geleden, woonverzekering
vanwege helderheid aan informatie
8,0
Mevrouw van Veldhoven, LOCHEM
gisteren, woonverzekering
Ik ben heel goed geholpen met advies voor het afsluiten van deze verzekering.
10,0
Anoniem, LITH
gisteren, woonverzekering
ging soepel, juiste aanbod. nu is het vooral de vraag hoe snel de verzekeraar reageert.
10,0
Anoniem, AMSTERDAM
2 dagen geleden, woonverzekering
Goede prijs/kwaliteit verhouding begrijpbaar website
10,0
Anoniem, LELYSTAD
2 dagen geleden, woonverzekering
Goede informatie. Snelle reactie. Betrouwbaar
10,0
Anoniem, ZUTPHEN
3 dagen geleden, woonverzekering
Overzichtelijk site
8,0
Meneer Geelhoed, LEXMOND
3 dagen geleden, woonverzekering
Heel makkelijk en duidelijk in gebruik. Binnen 10 minuten woningverzekering en energie/gas aangevraagd.
10,0
Meneer van Essen, AMSTELVEEN
3 dagen geleden, woonverzekering
Duidelijke site , makkelijk te gebruiken
8,0
Anoniem, UTRECHT
3 dagen geleden, woonverzekering

Wie vergelijken we?

Het liefst vergelijken wij alle 39 woonverzekeraars. Voor 10 woonverzekeraars kan dit helaas niet. De andere 29 woonverzekeraars kun je bij independer vergelijken op inhoud en prijs.

bekijk de hele lijst

Hoe verdienen we?

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een woonverzekering afsluit, dan ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar.

lees hoe dat precies zit

Wat doen we voor jou?

Via onze website kun je je woonverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij als je wilt. En ook na het afsluiten kun je ons bereiken voor vragen of hulp.

ontdek wat we nog meer voor je doen

Meer informatie over je inboedelverzekering? Lees hieronder verder.

Alles over het regelen van je inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzeker je de inboedel van je huis tegen schade door bijvoorbeeld brand en diefstal. Onder de inboedel vallen alle spullen die je meeneemt bij een verhuizing.

Inboedelverzekering verplicht?

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Toch heeft praktisch iedere Nederlander er een. Niet zo gek ook. Je hebt hard gewerkt voor alle mooie spullen in huis en daar ben je zuinig op. Als er dan toch iets mee gebeurt, wil je natuurlijk dat alles goed verzekerd is.

Independer heeft een uitgebreide vergelijking van inboedelverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 111 verschillende inboedelverzekeringen vergelijken. Dus op zoek naar een goede en goedkope inboedelverzekering? Je vult heel gemakkelijk online een paar vragen in en ziet direct welke verzekeringen het beste bij je situatie passen. Na het vergelijken kun je direct de inboedelverzekering van jouw keuze online afsluiten. Binnen 10 minuten kun je goed verzekerd zijn en flink besparen.

Inboedelverzekering vergelijken: zo werkt het

Bij Independer kun je je inboedelverzekering vergelijken en heel eenvoudig de beste verzekering voor jouw situatie vinden. Je beantwoordt een paar vragen over jouw situatie waarmee wij de waarde van jouw inboedel kunnen berekenen. Hiervoor gebruiken we een inboedelwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een hoog inkomen hebt of een groot huis, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je direct de 3 beste deals voor jouw inboedelverzekering die je ook direct online kunt afsluiten. De goedkoopste inboedelverzekering staat hier ook altijd bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en jouw inboedelverzekering vergelijken met alle andere inboedelverzekeringen. Zo weet je of je nog goed zit, of moet overstappen naar een andere inboedelverzekering.

Tip: Je kunt ook direct de premie berekenen voor een opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld in één pakket, makkelijk toch?

Dekking inboedelverzekering

Alle inboedelverzekeringen die je bij Independer kunt vergelijken en afsluiten, hebben standaard een extra uitgebreide dekking. Zo ben je al goed verzekerd voor schade zoals:

  • Blikseminslag

  • Stormschade

  • Inbraak en diefstal (ook van bijvoorbeeld tuinmeubels)

  • Bedorven etenswaren na uitval van de koelkast of vriezer

Ook zijn er aanvullende dekkingen bij een inboedelverzekering zoals de All Riskdekking. Met een All Riskdekking krijg je ook schades vergoed die jij of je gezinsleden per ongeluk zelf hebben veroorzaakt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dan is het fijn als je goed verzekerd bent.  

Een andere  optie is een WA-verzekering. Zo ben je niet alleen goed verzekerd voor schade aan je eigen spullen, maar ook voor schade an andermans spullen. 

Opzeggen inboedelverzekering

Een nieuwe, goede en goedkope inboedelverzekering afsluiten is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die natuurlijk eerst opzeggen. Ook dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Als je inboedelverzekering eenmaal een jaar heeft gelopen kun je die namelijk iedere dag opzeggen. Je hebt dan 1 maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het makkelijk te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Opzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan moet je je aan de gewone opzegregels houden zoals ze hierboven staan. Als je verhuist kun je namelijk niet per direct opzeggen. Je inboedel verhuist namelijk mee naar jouw nieuwe huis. Je moet de verhuizing natuurlijk wel even doorgeven aan je verzekeraar. Staat jouw inboedel tijdens de verhuizing op twee adressen? Laat dat dan ook even aan je verzekeraar weten zodat je goed verzekerd blijft tijdens de verhuizing.

Opzeggen als je gaat samenwonen

Ga je samenwonen en heb je allebei al een inboedelverzekering lopen? Dan kun je er één opzeggen. Meestal moet dat de verzekering zijn die het kortste loopt. Je kunt dan aangeven dat je gaat samenwonen en daarom wilt opzeggen. Stuur ook even een kopie van de andere inboedelverzekering mee.

Wat valt er onder inboedelverzekering en opstalverzekering?

Om te weten wat er precies gedekt is onder jouw inboedelverzekering is er een eenvoudig regel. Alles wat je op kunt pakken en mee kunt nemen, valt onder de inboedel. Alles wat vast zit aan het huis en je niet zo maar kunt weghalen zonder te beschadigen, hoort bij het huis zelf. De vloer is ook vaak lastig. Als je klik-laminaat hebt wat je kunt meeverhuizen valt dit onder de inboedelverzekering. Ligt de vloer vastgelijmd of vastgespijkerd? Dan hoort het bij het woonhuis. Daar sluit je een opstalverzekering voor af.

Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Mocht je vragen hebben over je inboedelverzekering vergelijken, krijg je dus altijd iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice of bekijk online de meestgestelde vragen over inboedelverzekeringen.

Nieuws

Schade door vuurwerk, en nu? Het is bijna zover....de jaarwisseling. Veel mensen steken op dat moment vuurwerk af.  Vuurwerk mag je alleen op 31 december afsteken. Gelukkig gaat het meestal goed, maar helaas niet altijd. Stel dat je gewond raakt of schade oploopt aan je... lees meer
Voorkom inbraak rond de feestdagen: 5 tips Het is vroeg donker dus veel mensen doen de gordijnen dicht en de kaarsjes aan. We maken het lekker knus in huis, maar buiten slaan de inbrekers hun slag. Al jaren op rij is in de inbraakcijfers te zien dat... lees meer
Inbraakvrij de winter door: 7 tips De donkere weken voor Kerst zijn weer aangebroken. Voor veel mensen betekent dat: in het donker naar het werk en in het donker weer thuiskomen. Niet voor iedereen is dat een pretje. Maar er is een ‘beroepsgroep’ die hun ‘werk’... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Actuele discussies over inboedelverzekeringen

Schade door vuurwerk, en nu? Het is bijna zover....de jaarwisseling. Veel mensen steken op dat moment vuurwerk af.  Vuurwerk mag je alleen op 31 december afsteken. Gelukkig gaat het meestal goed, maar helaas niet altijd. Stel dat je gewond raakt of schade oploopt aan je... lees meer
Voorkom inbraak rond de feestdagen: 5 tips Het is vroeg donker dus veel mensen doen de gordijnen dicht en de kaarsjes aan. We maken het lekker knus in huis, maar buiten slaan de inbrekers hun slag. Al jaren op rij is in de inbraakcijfers te zien dat... lees meer
Inbraakvrij de winter door: 7 tips De donkere weken voor Kerst zijn weer aangebroken. Voor veel mensen betekent dat: in het donker naar het werk en in het donker weer thuiskomen. Niet voor iedereen is dat een pretje. Maar er is een ‘beroepsgroep’ die hun ‘werk’... lees meer
naar het forum

Waarom een inboedelverzekering vergelijken via Independer?

Independer heeft ruim 10 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van inboedelverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 30.000 consumenten een goede en goedkope inboedelverzekering via Independer gevonden. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou ruim 110 inboedelverzekeringen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een inboedelverzekering, kun je direct online afsluiten. Jouw aanvraag wordt direct beoordeeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Jouw voordelen bij Independer:

  • Eenvoudig vergelijken
  • Niet goed, geld terug! (14 dg)
  • Inboedel direct verzekerd 
  • Unieke korting tot 30%

Eenvoudig je inboedelverzekering vergelijken

Een nieuwe, goede en goedkope inboedelverzekering vergelijken is heel eenvoudig bij Independer. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en je ziet direct welke inboedelverzekering het beste bij je past. Als je wilt kun je ook de voorwaarden van de inboedelverzekering bekijken.

Inboedel direct verzekerd

Heb je bij Independer de inboedelverzekering hebt gevonden die het beste bij jou past? Dan kun je die ook direct online afsluiten. Jouw aanvraag voor een inboedelverzekering wordt direct beoordeeld. Binnen een paar minuten kun je jouw inboedelverzekering dus al geregeld hebben.

Niet goed, geld terug

Sluit je een inboedelverzekering af bij Independer? Dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dat betekent dat je binnen 14 dagen na het afsluiten van de inboedelverzekering nog kunt opzeggen. De premie die je al hebt betaald krijg je terug, tenzij je al schade hebt gehad.

Unieke korting tot 30%

Independer onderhandelt steeds met verzekeraars om jou de beste inboedelverzekering met de beste prijs te kunnen aanbieden. Voor veel verzekeraars mogen wij jouw dan ook mooie kortingen aanbieden. De korting op jouw inboedelverzekering kan oplopen tot wel 30%.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.