huisje, boompje, inboedelverzekering
 • snel & gemakkelijk vergelijken
 • grootste aanbod van Nederland
 • al 246.000 tevreden klanten

Inboedelverzekering vergelijken en afsluiten

Gebruik gegevens van

Adres
Postcode
Huisnummer

Mijn woning is

Dit vinden onze klanten van ons

9,1

Op basis van 14.467 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
snel, duidelijk en goedkoop geregeld
8,0
Meneer Manurat, SPIJKENISSE
4 uur geleden, woonverzekering
Prima website, alles is duidelijk te vinden.
10,0
Meneer Heijkoop, VLISSINGEN
10 uur geleden, woonverzekering
Goede en vakkundige behandeling en oplossing
8,0
Anoniem, AMERSFOORT
gisteren, woonverzekering
Je kan letterlijk alles makkelijk regelen via independer.
10,0
Meneer van Heusden, ROTTERDAM
gisteren, woonverzekering
MAKKELIJK
10,0
Meneer Van der Veer, EINDHOVEN
gisteren, woonverzekering
Makkelijk snel en duidelijk
10,0
Meneer Verberne, MIERLO
2 dagen geleden, woonverzekering
snelle, goede service
10,0
Meneer Berkelmans, AMSTERDAM
2 dagen geleden, woonverzekering
Nvt
10,0
Anoniem, BAKEL
2 dagen geleden, woonverzekering
Hemak
10,0
Meneer van Kesteren, LEIDEN
2 dagen geleden, woonverzekering
hele fijne en duidelijke site!
10,0
Meneer van Leeuwen, UTRECHT
2 dagen geleden, woonverzekering

Waarom afsluiten bij ons?

Gratis extra schadedekking

1000 euro extra bij grote schades

Altijd het beste product bovenaan

Vergelijken op inhoud en prijs

Onze experts staan voor je klaar

Persoonlijk antwoord op al je vragen

Bij Independer kun je verschillende inboedelverzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken.

Dekking inboedelverzekering

Alle inboedelverzekeringen die je bij Independer kunt vergelijken en afsluiten hebben verschillende dekkingen: all-Risk en extra uitgebreid. Bij een extra uitgebreide dekking ben je al goed verzekerd voor schade zoals:

 • Brand- en schroeischade

 • Blikseminslag

 • Stormschade

 • Inbraak en diefstal (ook van bijvoorbeeld tuinmeubels)

 • Bedorven etenswaren na uitval van de koelkast of vriezer

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je de inboedel in je huis verzekert tegen schade en diefstal. Je inboedel is alles in je huis wat je zou meenemen als je gaat verhuizen.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Toch heeft praktisch iedere Nederlander een inboedelverzekering. Niet zo gek ook. Je hebt hard gewerkt om mooie spullen te kopen en daar ben je zuinig op. Als er dan toch iets mee gebeurt, wil je natuurlijk dat alles goed verzekerd is.

Inboedelverzekering of opstalverzekering?

Wat is het verschil tussen een inboedel- en opstalverzekering?Alles wat in je huis staat en wel meegenomen kan worden, valt onder de inboedelverzekering. Denk hierbij aan een tv, laptop, bestek of schilderij. Je huis zelf en alles wat in je huis niet meegenomen kan worden valt onder de opstalverzekering. Bijvoorbeeld de keuken, gelijmde houten vloer, zonnepanelen of de tuinschutting. De opstalverzekering en inboedelverzekering zijn samen een woonverzekering. Het wordt ook wel een Woonhuisverzekering genoemd.

Kosten inboedelverzekering oktober 2020

Verzekeraar Inboedelverzekering
Aegon 8,80
Allianz Direct 10,14
a.s.r. 9,83
Centraal Beheer 11,69
De Goudse 21,20
Ditzo 7,64
FBTO 12,19
Klaverblad 19,06
Nationale Nederlanden X
Reaal X
SNS 15,92
Unigarant 22,67
verzekeruzelf.nl 9,04


Wil je weten wat een inboedelverzekering voor jou kost? 

 ​


Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Sedley | expert inboedelverzekering

Hoe bepaal ik de waarde van mijn inboedel?

Met een inboedelwaardemeter bepaal je het gemakkelijkst de waarde van je inboedel. Bij Independer kom je hem tegen als je een inboedelverzekering via onze site afsluit.

leestijd 3 minuten

Wanneer mag ik mijn woonverzekering opzeggen?

Na een jaar kun je je inboedelverzekering veelal dagelijks opzeggen. Een verhuizing is helaas geen reden om tussendoor op te zeggen, want je neemt meestal al je spullen mee.

leestijd 30 seconden

Wat verzeker ik precies met een inboedelverzekering?

Je verzekert alles in huis dat kunt oppakken en meenemen. Alles wat vast zit aan het huis en wat je niet kunt weghalen zonder het te beschadigen, valt onder de opstalverzekering.

leestijd 3 minuten

De maandpremies zijn voor een appartement met 1 slaapkamer in Amsterdam. Het appartement is in 2012 gebouwd en heeft stenen buitenmuren, dakpannen, zonder zonnepanelen, bewoond door een stel zonder kinderen, geboortedatum 1-4-1990 en met het netto-inkomen van de kostwinner tussen de €2.001 - € 3.000. Bovengenoemde premies zijn voorbeelden en kunnen verschillen per situatie. Houd er rekening mee dat je bij sommige verzekeringen een eigen risico moet betalen als je schade claimt. Ook kunnen de voorwaarden verschillen. Bovengenoemde premies zijn de goedkoopste per verzekeraar.

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een woonverzekering afsluit, dan ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar.

Via onze website kun je je woonverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij als je wilt. En ook na het afsluiten kun je ons bereiken voor vragen of hulp.

Nieuws over inboedelverzekeringen

Nieuwe thuiswerkplek? Hoe zit het met je inboedelverzekering? De maand oktober is uitgeroepen tot woonmaand. Dat is niet zo gek: de dagen worden grijzer en we zitten meer binnen. Dan wil je van je huis een fijne plek maken. Misschien ga je wel aan de slag met een... lees meer
Ruim 40 procent minder inbraken in Groningen tijdens corona In de provincie Groningen zijn tijdens corona ruim 40 procent minder inbraken gepleegd. In de provincie Groningen nam het totaal aantal inbraken af met 41,2 procent. Dat blijkt ondermeer uit een analyse van Independer op basis van de meest recente... lees meer
Een lichtpuntje: Tijdens deze coronacrisis zijn er minder inbraken in Den Haag Wij zijn niet verrast door dit nieuws: Het aantal woninginbraken is de afgelopen maanden flink gedaald, zo meldt Independer. We waren/zijn allemaal veel vaker thuis, dus hadden inbrekers natuurlijk minder kans. Van maart tot en met augustus 2020 is er in... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Meer informatie over je inboedelverzekering? 

Lees hieronder verder.

Inboedelverzekering vergelijken: zo werkt het

Bij Independer kun je je inboedelverzekering vergelijken en heel eenvoudig de beste inboedelverzekering voor jouw situatie vinden. Je beantwoordt een paar vragen over jouw situatie waarmee wij de waarde van jouw inboedel kunnen berekenen. Hiervoor gebruiken we een inboedelwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een hoog inkomen hebt of een groot huis, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je direct de 3 beste deals voor jouw inboedelverzekering die je ook direct online kunt afsluiten. De goedkoopste inboedelverzekering staat hier ook altijd bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en jouw inboedelverzekering vergelijken met alle andere inboedelverzekeringen. Tip: Je kunt ook direct de premie berekenen voor een opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld in één pakket, makkelijk toch?

Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Mocht je vragen hebben over je inboedelverzekering vergelijken, krijg je dus altijd iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. Heb je nog vragen over de inboedelverzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice of bekijk online de meestgestelde vragen over inboedelverzekeringen.

Opzeggen inboedelverzekering

Een nieuwe, goede en goedkope inboedelverzekering afsluiten is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die natuurlijk eerst opzeggen. Ook dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Als je inboedelverzekering eenmaal een jaar heeft gelopen kun je die namelijk iedere dag opzeggen. Je hebt dan 1 maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het makkelijk te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Opzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan moet je je aan de gewone opzegregels houden zoals ze hierboven staan. Als je verhuist kun je namelijk niet per direct opzeggen. Je inboedel verhuist namelijk mee naar jouw nieuwe huis. Je moet de verhuizing natuurlijk wel even doorgeven aan je verzekeraar. Staat jouw inboedel tijdens de verhuizing op twee adressen? Laat dat dan ook even aan je verzekeraar weten zodat je goed verzekerd blijft tijdens de verhuizing.

Opzeggen als je gaat samenwonen

Ga je samenwonen en heb je allebei al een inboedelverzekering lopen? Dan kun je er één opzeggen. Meestal moet dat de verzekering zijn die het kortste loopt. Je kunt dan aangeven dat je gaat samenwonen en daarom wilt opzeggen. Stuur ook even een kopie van de andere inboedelverzekering mee.

Wat valt er onder inboedelverzekering en opstalverzekering?

Om te weten wat er precies gedekt is onder jouw inboedelverzekering is er een eenvoudig regel. Alles wat je op kunt pakken en mee kunt nemen, valt onder de inboedel. Alles wat vast zit aan het huis en je niet zo maar kunt weghalen zonder te beschadigen, hoort bij het huis zelf. De vloer is ook vaak lastig. Als je klik-laminaat hebt wat je kunt meeverhuizen valt dit onder de inboedelverzekering. Ligt de vloer vastgelijmd of vastgespijkerd? Dan hoort het bij het woonhuis. Daar sluit je een opstalverzekering voor af.

Waarom een inboedelverzekering vergelijken via Independer?

Independer heeft ruim 10 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van inboedelverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 30.000 consumenten een goede en goedkope inboedelverzekering via Independer gevonden. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou ruim 110 inboedelverzekeringen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een inboedelverzekering, kun je direct online afsluiten. Jouw aanvraag wordt direct beoordeeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Jouw voordelen bij Independer:

 • Eenvoudig vergelijken
 • Niet goed, geld terug! (14 dg)
 • Inboedel direct verzekerd 
 • Unieke korting tot 30%

Eenvoudig je inboedelverzekering vergelijken

Een nieuwe, goede en goedkope inboedelverzekering vergelijken is heel eenvoudig bij Independer. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en je ziet direct welke inboedelverzekering het beste bij je past. Als je wilt kun je ook de voorwaarden van de inboedelverzekering bekijken.

Inboedel direct verzekerd

Heb je bij Independer de inboedelverzekering hebt gevonden die het beste bij jou past? Dan kun je die ook direct online afsluiten. Jouw aanvraag voor een inboedelverzekering wordt direct beoordeeld. Binnen een paar minuten kun je jouw inboedelverzekering dus al geregeld hebben.

Niet goed, geld terug

Sluit je een inboedelverzekering af bij Independer? Dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dat betekent dat je binnen 14 dagen na het afsluiten van de inboedelverzekering nog kunt opzeggen. De premie die je al hebt betaald krijg je terug, tenzij je al schade hebt gehad.

Unieke korting tot 30%

Independer onderhandelt steeds met verzekeraars om jou de beste inboedelverzekering met de beste prijs te kunnen aanbieden. Voor veel verzekeraars mogen wij jouw dan ook mooie kortingen aanbieden. De korting op jouw inboedelverzekering kan oplopen tot wel 30%.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.