specifiek doel

Geld lenen voor een specifiek doel

De meeste mensen krijgen op een bepaald moment in hun leven te maken met grote uitgaven. Als je bijvoorbeeld een auto wilt kopen, graag wilt trouwen of een verre reis gaat maken: het kost veel geld. Als je spaargeld hebt kun je dit natuurlijk hiervoor gebruiken. Maar je kunt hier ook geld voor lenen. Het is dan verstandig om goed na te denken over het soort lening. Een persoonlijke lening en een doorlopend krediet zijn de meest voorkomende leningen.

Een persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening spreek je vooraf een vaste looptijd af. De rente staat gedurende de looptijd ook vast. Dit geeft je dus zekerheid. Je hebt niet de mogelijkheid om afgeloste bedragen weer op te nemen, en je kunt een persoonlijke lening vaak ook niet gratis vervroegd aflossen. Maar je hebt dus wel de zekerheid dat de lening na de afgesproken periode is afgelost. En je weet van te voren hoeveel je gaat betalen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet heeft geen vaste einddatum. Je kunt dus geld opnemen (tot een afgesproken bedrag) en aflossen wanneer je wilt. De rente is variabel. Dit betekent dat de rente gedurende de looptijd kan stijgen of dalen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Je kunt een doorlopend krediet altijd boetevrij aflossen. De rente van een doorlopend krediet is meestal lager dan de rente van een persoonlijke lening. Deze vorm van lenen geeft je dus meer flexibiliteit.

In onderstaand overzicht geven we je meer informatie over geld lenen voor een specifiek doel:

WUA Logo

Independer beste vergelijker!

WUA beoordeelde Independer wederom als beste vergelijkingssite voor leningen.

Vergelijken heeft zin

Duizenden bezoekers zochten en vonden afgelopen maand de goedkoopste lening!

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.