verschil persoonlijke lening doorlopend krediet

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet?

Als je een lening wilt afsluiten, kun je kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Maar voor welke soort lening kun je het beste kiezen? We geven je graag de kenmerken van beide soorten leningen. Op die manier kun je een goede keuze maken.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is meestal een goede keuze als je eenmalig geld nodig hebt, bijvoorbeeld als je een auto of motor wilt kopen. Als je geld leent om je koophuis te verbouwen, kun je met een persoonlijke lening gebruik maken van belastingvoordeel. Een persoonlijke lening geeft je zekerheid; je hebt een vaste rente en je kunt het afgeloste gedeelte van je lening niet opnieuw opnemen. Hierdoor weet je precies wanneer je lening is afgelost en wat je per maand betaalt aan je lening. Meer over de voor- en nadelen van een persoonlijke lening lees je hier.


Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is het meest geschikt als je extra geld achter de hand wilt hebben. Je spreekt een kredietlimiet af met de geldverstrekker. Tot dit limiet kun je geld opnemen en alleen over het opgenomen gedeelte betaal je rente. Als je je lening (gedeeltelijk) hebt afbetaald, kun je dat geld weer opnieuw opnemen. De rente van een doorlopend krediet is variabel, maar meestal lager dan de rente bij een persoonlijke lening.
Een WOZ-krediet is een doorlopend krediet, die je alleen kunt afsluiten als je een koophuis hebt. Meer over de voor- en nadelen van een doorlopend krediet lees je hier.

Vind de beste lening bij Independer

Independer geeft je direct een overzicht van de goedkoopste aanbieders van leningen. De voordelen van Independer zijn:

  • Gemakkelijk vergelijken;
  • Actueel en volledig overzicht;
  • Vergelijking rente en kwaliteit;
  • Eigen klantenservice.

Vergelijk ruim 50 leningen

Geboortedatum
(bijv. 08-06-1976)
Woonsituatie

Woonsituatie

Jouw woonsituatie bepaalt onder andere welke lening het best bij je past. Daarom willen we weten of je in een huur- of een koopwoning woont. Zo kunnen we je leningen tonen die het best bij jouw situatie passen.

Inkomen

Inkomen

Het soort inkomen speelt een belangrijk rol bij het afsluiten van een lening. Door dit in te vullen, tonen we je leningen die het best op jouw situatie van toepassing zijn.

Soort dienstverband

Soort dienstverband

Sommige leningen kun je alleen afsluiten als jouw dienstverband aan een aantal eisen voldoet. Door aan te geven of je een tijdelijk of vast contract hebt, tonen we je alleen de leningen waarvoor je in aanmerking komt.

Soort uitkering

Soort uitkering

Voor een aanbieder van leningen kan het soort uitkering dat je ontvangt een verschil maken. Om je zometeen leningen te laten zien waarvan we zeker weten dat ze bij je passen, vragen we dat hier dus aan je.

Zelfstandig sinds

Zelfstandig sinds

Voor een aanbieder van leningen kan het verschil maken of je pas net een eigen bedrijf hebt, of al een langere periode. Om je zometeen leningen te laten zien waarvan we zeker weten dat ze bij je passen, vragen we dat hier dus aan je.