Let op! Geld lenen kost geld
Daniel

Lening? Vergelijk en vraag aan!

Geboortedatum
bijv. 15-01-1970
Woonsituatie
Inkomen
Soort dienstverband
Zelfstandig sinds
Soort uitkering
Controleer je ingevulde gegevens.

Geld lenen: alles over geld lenen

Ga je geld lenen? Dan wil je natuurlijk een veilige lening met een lage rente en goede voorwaarden. In Nederland zijn veel verschillende kredietverstrekkers waar je een lening kunt afsluiten en geld kunt lenen. Bij Independer vergelijk je online meer dan 50 verschillende producten op rente en voorwaarden, zodat je eenvoudig de beste en goedkoopste lening vindt.

Leningen vergelijken: zo werkt het

Wil je direct weten wat een lening kost en welke lening het beste bij je past? Dat kun je snel en gemakkelijk zien door enkele gegevens over jouw situatie in te vullen. Je krijgt dan een overzicht te zien van de goedkoopste aanbieders. Je klikt makkelijk door naar de site van de aanbieder en kunt daar in bijna alle gevallen ook meteen één of meerdere vrijblijvende offertes aanvragen. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je de lening makkelijk direct online aanvragen.

Lening oversluiten

Heb je al een lening en wil je die oversluiten? Dat is zo gebeurd. Als je tijdens de aanvraag op de site van de aanbieder aangeeft dat je al een lening hebt zal de nieuwe (goedkopere) kredietverstrekker die vaak direct voor je aflossen. Zo kun je dus snel gebruik maken van de lagere rente of betere voorwaarden.

Soorten leningen

Wij vergelijken twee verschillende manieren van geld lenen: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet.

  • De persoonlijke lening is de meest eenvoudige vorm van geld lenen bij een eenmalige geldbehoefte. De rente en de maandelijkse aflossingen staan vast en er is geen restschuld aan het einde van de looptijd. Het nadeel is dat je het leenbedrag tussentijds niet kunt wijzigen. Als je eerder wilt aflossen kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.
  • Het doorlopend krediet is het meest geschikt als je extra geld achter de hand wilt hebben. Er wordt een kredietlimiet afgesproken en tot deze limiet is het vrij om bedragen op te nemen en af te lossen. Rente betaal je alleen over het openstaande saldo. De hoogte van de rente is bij de meeste aanbieders afhankelijk van het kredietlimiet en kan tussentijds wijzigen. De rente is variabel en je kunt altijd weer opnemen tot aan je limiet. Hierdoor kan de looptijd van de lening toenemen.

In de vergelijking van Independer vind je betrouwbare informatie over de rente en voorwaarden van alle leningen. Door het aangeven van enkele persoonlijke gegevens zie je snel en overzichtelijk waar je het beste geld kunt lenen.

Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze medewerkers zelf opgeleid. Via ons weblog en forum proberen we onze bezoekers altijd van actuele informatie te voorzien. Heb je vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

Tarieven leningen in beeld

Omdat geld lenen best ingewikkeld kan zijn, hebben we een voorbeeldberekening voor je gemaakt. In onderstaande tabellen zie je de tarieven voor een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. In de tabel daaronder zie je wat dat betekent als je een bepaald bedrag leent. Hierbij is er een minimale looptijd van 24 maanden en een maximale looptijd van 120 maanden. De rente loopt uiteen van 4,20% tot 12,90%.


Persoonlijke lening

Tarieven bij een kredietbedrag van: € 2.500 € 25.000 € 50.000
Minimale rente 5,50% 4,20% 4,20%
Maximale rente 12,40% 12,90% 9,70%
Minimale looptijd (maanden) 24 24 24
Maximale looptijd (maanden) 120 120 120

Voorbeeldberekening

Bij een kredietbedrag van: € 2.500 € 25.000 € 50.000
Rente 5,50% 4,20% 4,20%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet € 2.880 € 27.720 € 55.380

Toelichting

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden. Je kunt natuurlijk ook een lening met een andere looptijd nemen. Hierbij is er een minimale looptijd van 24 maanden en een maximale looptijd van 120 maanden. Goed om te weten: je hebt ook de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen. Hierdoor wordt de looptijd van de lening korter.Doorlopend krediet

Tarieven bij een kredietbedrag van: € 2.500 € 25.000 € 50.000
Minimale rente 7,50% 4,40% 4,40%
Maximale rente 14% 12,70% 9,50%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240

Voorbeeldberekening

Bij een kredietbedrag van: € 2.500 € 25.000 € 50.000
Rente 7,50% 4,40% 4,40%
Looptijd (maanden) 60 56 56
Totaal krediet € 2.986 € 27.608 € 55.216

Toelichting

De rente op een doorlopend krediet is variabel, en loopt uiteen van 4,40% tot 14,00%. Dit betekent dat de hoogte tussentijds kan wijzigen. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. De maandlasten die je ziet zijn gebaseerd op een aflospercentage van 2% per maand. De duur van de lening staat niet vast en hangt af van het aflospercentage. Ook als je tussentijds weer geld opneemt kan de duur van de lening wijzigen. Goed om te weten: je hebt ook de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen.

Nieuws over lenen

5 mollenstreken bij het afsluiten van een lening
8 maart 2018
Niet alleen in Georgië wordt goed gemold. Ook in Nederland moet je goed opletten dat je niet met ...

AFM: kredietverstrekkers moeten het klantbelang meer centraal stellen
10 november 2017
Kredietverstrekkers moeten meer aandacht geven aan het belang van hun klanten. Dit blijkt uit een...

BKR-registratie? Niet altijd een probleem voor hypotheek
10 oktober 2017
Ken je dat? Je hebt online een apparaat of een mooie nieuwe gadget besteld en je kiest voor betal...

Actuele discussies over leningen

Fraude met leningen vanuit buitenland
10 september 2018
Het is nep. Ik heb betaald en niets meer gehoord.

belachelijke reden afwijzing aanvraag
5 september 2018
Beste Freo, Ik heb onlangs een mail gekregen van jullie met de onverhoopte afwijzing van mijn aa...

klachtenregeling ABN AMRO verbijsterend
5 september 2018
Op 8-8-2018 hebben wij geprobeerd te achterhalen waarom een cliënt van de ABN AMRO bank niet lang...

 
 

Waarom Independer

Independer heeft al jaren ervaring met het online vergelijken en aanvragen van leningen. Door het opgeven van enkele persoonlijke gegevens zie je snel een overzicht waar je het beste geld kunt lenen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een kredietverstrekker, kun je via ons makkelijk en snel direct online de lening aanvragen. Bij Independer vind je:

  • Gemakkelijk vergelijken
  • Actueel en volledig overzicht
  • Vergelijking rente en kwaliteit
  • Eigen klantenservice

Gemakkelijk vergelijken

Bij Independer vind je makkelijk en snel de beste leningen en kredieten. Op basis van de door jou ingevoerde persoonlijke gegevens tonen wij aanbieders gerangschikt op rente in een overzicht. Wil je meer detailinformatie? Dan kun je gemakkelijk per product alle productdetails terugvinden. Ook kun je simpel 3 leningen naast elkaar zetten en met elkaar vergelijken.

Vergelijking rente en kwaliteit

Een persoonlijke lening of doorlopend krediet kent veel verschillende productkenmerken die heel bepalend kunnen zijn voor je keuze. Wij zetten een groot aantal belangrijke productkenmerken overzichtelijk voor je op een rij, zodat je niet alleen op rente maar ook op kwaliteit kunt vergelijken.

Actueel en volledig overzicht

Independer heeft de meest uitgebreide online vergelijking van leningen in Nederland. Meer dan 50 verschillende producten van verschillende aanbieders kun je direct met elkaar vergelijken. Elke dag worden onze gegevens ververst. Hierdoor vind je altijd snel en makkelijk jouw beste deal.

Eigen klantenservice

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze medewerkers zelf opgeleid. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld bij het vergelijken van je persoonlijke lening of doorlopend krediet? Dan kun je altijd bij ons terecht. Je krijgt dan direct iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. Neem contact op met onze klantenservice.

Voordelen van Independer

ACTUEEL EN VOLLEDIG
Independer heeft de meest uitgebreide online vergelijking van leningen in Nederland.

EIGEN KLANTENSERVICE
Heb je een vraag? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice. We helpen je graag.

VERGELIJK LENINGEN EN KREDIETEN
Bij Independer vind je de beste leningen en kredieten.

Voordelen van Independer
experts

Wij helpen je graag

Vind je een lening aanvragen lastig en heb je vragen? Wij staan voor je klaar en beantwoorden graag je vragen.


035 - 626 57 80 Nu open. Tot 21:00 bereikbaar

Zoekresultaten
Geen resultaat gevonden. Verfijn je zoekopdracht.

Woonsituatie

Jouw woonsituatie bepaalt onder andere welke lening het best bij je past. Daarom willen we weten of je in een huur- of een koopwoning woont. Zo kunnen we je leningen tonen die het best bij jouw situatie passen.

Inkomen

Het soort inkomen speelt een belangrijk rol bij het afsluiten van een lening. Door dit in te vullen, tonen we je leningen die het best op jouw situatie van toepassing zijn.

Soort dienstverband

Sommige leningen kun je alleen afsluiten als jouw dienstverband aan een aantal eisen voldoet. Door aan te geven of je een tijdelijk of vast contract hebt, tonen we je alleen de leningen waarvoor je in aanmerking komt.

Zelfstandig sinds

Voor een aanbieder van leningen kan het verschil maken of je pas net een eigen bedrijf hebt, of al een langere periode. Om je zometeen leningen te laten zien waarvan we zeker weten dat ze bij je passen, vragen we dat hier dus aan je.

Soort uitkering

Voor een aanbieder van leningen kan het soort uitkering dat je ontvangt een verschil maken. Om je zometeen leningen te laten zien waarvan we zeker weten dat ze bij je passen, vragen we dat hier dus aan je.