Sabine

Levensverzekering? Vergelijk en sluit af!

Vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen en sluit direct af!

Alles over levensverzekeringen

Levensverzekeringen zijn er in veel verschillende vormen en soorten. Ze hebben gemeen dat ze draaien om het leven van de verzekerde. De verzekeraar keert uit als de verzekerde komt te overlijden. Of juist als die op een afgesproken moment nog in leven is. Ook zijn er levensverzekeringen die uitkeren bij overlijden én bij leven.

Verzekering die uitkeren als de verzekerde komt te overlijden zijn overlijdensrisicoverzekeringen en uitvaartverzekeringen. Deze twee levensverzekeringen kun je bij Independer vergelijken. Anders levensverzekeringen zijn kapitaalverzekeringen of lijfrenteverzekeringen. Dit zijn verzekeringen die uitkeren bij in leven zijn. Als een verzekering uitkeert bij overlijden én bij leven, dan heet die in de regel een gemengde verzekering. Ook pensioenen, spaarverzekeringen en beleggingsverzekeringen worden soms als levensverzekering aangeduid.

Jouw voordelen:

  • Groot aanbod
  • Simpel premie berekenen
  • Online offerte aanvragen
  • Hulp van eigen experts

Online offerte

Bij Independer kun je voor een overlijdensrisicoverzekering direct online een offerte op je scherm krijgen. Daarvoor hoef je slechts een paar gegevens in te vullen. De offerte krijg je altijd ook van ons gemaild. Natuurlijk is iedere offerte vrijblijvend. Je kiest daarna zelf of je deze verzekering bij ons wil afsluiten en dat kan op ieder gewenst moment.

Levensverzekering en hypotheek

Als je een huis koopt is het afsluiten van een levensverzekering vaak verplicht. Over het algemeen wordt dan bedoeld dat je een overlijdensrisicoverzekering moet afsluiten. De hypotheekverstrekker heeft daarmee de zekerheid dat de hypotheeklening altijd afbetaald wordt, ook als je overlijdt voordat de hypotheek is afbetaald. Vaak wordt de overlijdensrisicoverzekering dan verpand aan de hypotheekverstrekker. Dat betekent dat het geld dat uitgekeerd wordt bij overlijden direct naar de hypotheekverstrekker wordt overgemaakt.

Meestal wordt de verplichte overlijdensrisicoverzekering ook al door de hypotheekverstrekker aangeboden. Maar het is bijna altijd mogelijk een overlijdensrisicoverzekering los af te sluiten, waarmee je vaak veel goedkoper uit komt. Heb je  je overlijdensrisicoverzekering bij de hypotheekverstrekker afgesloten? Dan kun je vaak ook overstappen, maar het kan zijn dat je een verpande overlijdensrisico verzekering hebt. Vraag dan eerst toestemming aan je hypotheekverstrekker om over te stappen. In principe zal die een overstap altijd toestaan, maar het kan zijn dat er kosten aan verbonden zijn.

Verschil uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een andere verzekering dan een uitvaartverzekering. Beide verzekeringen keren uit als de verzekerde komt te overlijden. Het verschil is dat een uitvaartverzekering is bedoeld om de kosten van een uitvaart mee te betalen. Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de kosten na het overlijden te kunnen blijven betalen. Dat kunnen dus ook andere kosten zijn dan uitvaartkosten. Een ander belangrijk verschil is dat een uitvaartverzekering bij overlijden altijd uitkeert, maar een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit bij overlijden tijdens de looptijd. Er zit hierbij altijd een maximum aan de looptijd. Een overlijdensrisicoverzekering wordt ook wel een risicoverzekering genoemd.

Levensverzekeringen en belasting

De premie voor een overlijdensrisicoverzekering is niet aftrekbaar van de belasting. De uitkering valt in box 3 en is dan ook belastingvrij. Het is wel mogelijk dat de nabestaanden over de uitkering belasting moeten betalen. Dat wordt erfbelasting genoemd. Om deze belastingheffing te ontlopen kun je de verzekering kruislings opmaken. Dat houdt in dat degene die de uitkering bij overlijden ontvangt verzekeringnemer wordt. Hiermee wordt de verzekering ‘eigendom’ van de nabestaande en hoeft er geen belasting betaald te worden.

De uitkering van een uitvaartverzekering is belastingvrij. Tenminste, zolang deze geheel wordt gebruikt voor de begrafenis of crematie. Als een deel van de uitkering daar niet voor gebruikt wordt moet daarover belasting betaald worden.

Premie levensverzekering berekenen

Bij Independer kun je premies berekenen voor twee soorten levensverzekeringen: overlijdensrisicoverzekeringen en uitvaartverzekeringen. Beide type verzekeringen kun je direct online vergelijken. Voor overlijdensrisicoverzekeringen kun je direct een vrijblijvende offerte vragen. Je kunt deze verzekering in de meeste gevallen gelijk bij ons afsluiten.

Als je een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, kies je een bedrag dat je uitgekeerd wilt krijgen als je zou overlijden. Je betaalt daarvoor premie tijdens het aantal jaren waarin je verzekerd wilt zijn. Dat noemen we de looptijd van de verzekering. Je bepaalt dus zelf hoe lang de looptijd is. Mocht je overlijden tijdens de looptijd van de verzekering, wordt het door jou gekozen bedrag aan jouw nabestaanden uitgekeerd. Als je overlijdt buiten de looptijd, wordt er dus niets uitgekeerd. Je bouwt met een overlijdensrisico verzekering namelijk geen kapitaal op.

Voor het afsluiten van een uitvaartverzekering is het belangrijk goed te weten wat je wensen zijn voor een begrafenis of crematie.

Wij staan voor jou klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze experts zelf opgeleid. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld omdat je er even niet uitkomt bij het vergelijken van overlijdensrisicoverzekeringen of uitvaartverzekeringen? Dan kun je bij ons terecht.

Je krijgt altijd een professionele expert aan de lijn, geen medewerker van een zogenaamd callcenter. En klanten waarderen dat: de helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10 nadat ze een risicoverzekering via Independer hebben afgesloten.

Nieuws over levenverzekeringen

Overlijdensrisicoverzekering en wonen in het buitenland
18 augustus 2021
Independer krijgt regelmatig vragen van Nederlanders in het buitenland. Een veelgestelde vraag i...

Overlijdensrisicoverzekering en belastingaangifte
2 maart 2020
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met de Belastingdienst. De bel...

Premie overlijdensrisicoverzekering omlaag na stoppen met roken
27 december 2019
Wie stopt met roken doet niet alleen goed voor de gezondheid, het loont ook financieel. Toch mel...

Actuele discussies

 
 

Waarom Independer

Independer heeft veel ervaring met het online vergelijken en afsluiten van levensverzekeringen. 34.000 consumenten hebben hun overlijdensrisicoverzekering of uitvaartverzekering afgesloten via Independer.  Independer vergelijkt binnen een paar minuten meer dan 20 overlijdensrisicoverzekeringen en meer dan 10 uitvaartverzekeringen voor jou. Je ziet dan direct welke verzekering voor jouw situatie het beste is. Vervolgens kun je een offerte aanvragen of de verzekering meteen afsluiten. In sommige gevallen kan dat zelfs helemaal online: sneller kan niet. Bij Independer:

  • Vind je een groot aanbod levensverzekeringen
  • Kun je simpel premie berekenen
  • Kun je online je offerte aanvragen
  • Krijg je hulp van onze eigen experts

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Independer heeft de meest uitgebreide online vergelijking van overlijdensrisicoverzekeringen in Nederland, met daarin meer dan 30 verschillende verzekeringen. Wij vergelijken meer dan de helft van alle beschikbare overlijdensrisicoverzekeringen. We garanderen dat de voordeligste overlijdensrisicoverzekeringen van Nederland in onze vergelijking staan. Zodat onze klanten de beste deals kunnen afsluiten bij Independer.

Online offerte

Bij Independer kun je voor een overlijdensrisicoverzekering direct online een offerte op je scherm krijgen. Daarvoor hoef je slechts een paar gegevens in te vullen. De offerte krijg je altijd ook van ons gemaild. Natuurlijk is iedere offerte vrijblijvend. Je kiest daarna zelf of je deze verzekering bij ons wil afsluiten en dat kan op ieder gewenst moment.

Uitvaartverzekering vergelijken

Op Independer vind je de meest uitgebreide online vergelijking van uitvaartverzekeringen in Nederland. Meer dan 10 verzekeringen van verschillende aanbieders kun je direct met elkaar vergelijken. Hierdoor vind je snel de beste deal in jouw situatie.

Hulp van eigen experts

Voor al je vragen rondom levensverzekeringen kun je terecht bij ons eigen team van experts. Onze professionele experts staan dagelijks voor je klaar om je per telefoon en e-mail te helpen bij al je vragen. Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze experts en servicemedewerkers zelf opgeleid. Je krijgt dus altijd iemand van Independer aan de lijn, en geen medewerker van een zogenaamd call center. En klanten waarderen dat: de helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10 nadat ze een levensverzekering via Independer hebben afgesloten.

Ook belangrijk om te weten

Welke verzekeraars worden vergeleken?

Independer vergelijkt overlijdensrisicoverzekeringen en uitvaartverzekeringen. Er zijn ruim 40 overlijdensrisicoverzekeraars, waarvan Independer meer dan 30 verschillende verzekeringen vergelijkt. Nederland kent 20 landelijke aanbieders van uitvaartverzekeringen. Daarvan vergelijkt Independer meer dan 10 verschillende verzekeringen. Wij tonen geen verzekeraars met wie er geen samenwerking is, omdat we niet over hun premies kunnen beschikken. Uiteraard streeft Independer er voortdurend naar de vergelijking zo compleet mogelijk te maken.

Onze verdiensten

Alle overlijdensrisicoverzekeringen en uitvaartverzekeringen die je op onze site vergelijkt, kun je via Independer afsluiten. Voor een afgesloten polis ontvangen we meestal een vergoeding van de verzekeraar. Overlijdensrisicoverzekeraars hanteren zeer diverse vergoedingspercentages. Gemiddeld ontvangen we voor een verzekering 60 euro per jaar. Voor een uitvaartverzekering ontvangen we gemiddeld voor een afgesloten verzekering 4% over het bedrag dat je verzekert. Dit komt bij een uitvaartverzekering van gemiddeld 7.000 euro neer op 55 euro per jaar voor de eerste vijf jaren. In totaal ontvangen we voor een overlijdensrisicoverzekering momenteel nooit meer dan 800 euro. Voor een uitvaartverzekering  ligt dat maximum op 300 euro. Krijgen we meer provisie, dan geven we dat terug aan de klant. De exacte vergoeding die wij ontvangen staat altijd in de offerte vermeld.

Bij overlijdensrisicoverzekeringen kan het zijn dat we geen vergoeding van de verzekeraar ontvangen maar een afsluitvergoeding (295 euro) aan de klant vragen. Daarvoor onderhandelen we met de verzekeraars om de beste deals te krijgen, zorgen we voor een altijd actuele website en staan onze experts klaar om vragen te beantwoorden.

Geen voorafgaand advies

De dienstverlening die Independer biedt bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is ondersteunend, maar geen advies. Alleen als we jouw volledige persoonlijke en financiële situatie in kaart brengen, is er sprake van advies. Maar dat doen we niet. Wel geven wij je zo veel mogelijk informatie, zodat je zelf een goede keuze kunt maken. Ook hebben we experts in dienst die je vragen graag per mail en telefoon beantwoorden.

Rol van Independer

Independer vergelijkt en verkoopt levensverzekeringen. Voor een groot aantal verzekeraars treden we op als tussenpersoon. Dat wil zeggen dat wij voor jou alles met de verzekeraar regelen. Ook na het afsluiten kun je bij ons terecht voor bijvoorbeeld wijzigingen. Als we geen tussenpersoon zijn voor een verzekeraar, zorgen we ervoor dat de verzekeraar deze de verzekering voor je afsluit. Daarna dragen we onze communicatie met je over aan de verzekeraar.

Voordelen van Independer

MEEST UITGEBREIDE VERGELIJKING
Independer vergelijkt grote én kleine aanbieders van levensverzekeringen.

WOEKERPOLISCHECK
Heb jij een woekerpolis? Wij helpen je op weg met de woekerpolischeck.

EIGEN KLANTENSERVICE
Onze klantenservice is bereikbaar voor al je vragen over levensverzekeringen.

Voordelen van Independer
experts

Wij helpen je graag

Heb je een vraag over overlijdensrisicoverzekeringen of uitvaartverzekeringen? Wij staan voor je klaar en beantwoorden graag je vragen.


035 - 626 55 44 Nu open. Tot 18:00 bereikbaar

Zoekresultaten
Geen resultaat gevonden. Verfijn je zoekopdracht.