Oude opstalverzekering beëindigen

Als je een nieuwe opstalverzekering wilt afsluiten moet je de oude verzekering natuurlijk opzeggen. Dat is niet ingewikkeld. Als je opstalverzekering eenmaal een jaar heeft gelopen kun je die iedere dag opzeggen. Je hebt wel een maand opzegtermijn. Als je je verzekering dus op 1 maart opzegt, stopt die op 1 april. 

Loopt de verzekering nog geen jaar? Dan kun je de verzekering opzeggen vanaf het moment dat de nieuwe ingaat (verlenging). Meestal moet je dan wel 1 of 2 maanden van te voren opzeggen. Die opzegtermijn vind je terug in je polisvoorwaarden.

Nieuwe opstalverzekering afsluiten

Als de weet wanneer je op kunt zeggen, kun je de nieuwe opstalverzekering afsluiten. Bij Independer is dat in een paar minuten geregeld. Op basis van je gegevens zoeken we de beste opstalverzekering voor je uit.

Nog ergens hulp bij nodig?

035 626 55 44

vandaag tot 18:00 uur

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Polisvoorwaarden van verzekeraars

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.