Over Independer

We zijn opgericht in 1999 met het doel de financiële wereld transparanter en eerlijker te maken. We kaarten misstanden aan, vergelijken diensten en producten en we helpen mensen met kiezen. We maken verzekeren gemakkelijk voor inmiddels meer dan 1 miljoen klanten. In 2011 mocht Achmea onze aandeelhouder worden. Sinds 2016 is Achmea 100% eigenaar. Maar we stelden de voorwaarde dat ze zich inhoudelijk niet met ons bedrijf mochten bemoeien. Zo blijven onze vergelijkingen volledig en objectief. Dat geldt ook voor ons advies. Een Raad van Toezicht bewaakt deze objectiviteit. Met meer dan 250 Independers blijven we bezoekers helpen om onafhankelijke keuzes te maken. Daarom heten we nog steeds Independer.

Ruud Martens
Algemeen directeur
 

Wat we doen

Independer is bekend als vergelijkingssite, maar we doen veel meer. We houden de financiële wereld in de gaten en komen in actie als we misstanden tegenkomen. We brengen consumenten, verzekeraars en andere partijen bij elkaar, om samen producten en diensten voor klanten te verbeteren. Ons forum biedt een discussieplatform. In onze ‘winkel’ geven we advies en kun je verzekeringen afsluiten. We onderhandelen met verzekeraars over scherpe prijzen en goede voorwaarden. Maar we regelen ook schades en voeren wijzigingen door. Waar mogelijk checken we jaarlijks of je nog de juiste verzekering hebt.

 
 

Achmea

Als we de verzekeringswereld sneller willen veranderen moeten we ons niet alleen afzetten tegen verzekeraars.

We moeten ook intensief de samenwerking opzoeken zodat we nieuwe diensten kunnen ontwikkelen. In 2011 zetten we daarom een opmerkelijke stap: we ruilden onze financiële aandeelhouder NPM in voor Achmea. Hierdoor krijgen we meer financiële stabiliteit en kunnen we ons beter op de lange termijn richten. Zijn we dan nog onafhankelijk? In financieel opzicht niet. Maar wél in onze werkwijze, in onze adviezen en in onze vergelijking. Die onafhankelijke werkwijze hebben we in een statuut vastgelegd. Een Raad van Toezicht bewaakt dit statuut. Ook Achmea vond het belangrijk dat deze raad in het leven werd geroepen. Omdat we er zo op gebrand zijn om onze onafhankelijkheid te bewijzen zijn we vaak nog kritischer naar Achmea dan naar andere verzekeraars. Zouden we dat niet zijn, dan zouden andere verzekeraars immers direct hun samenwerking kunnen opzeggen. We willen niet alleen oprecht onafhankelijk zijn, we kunnen ook niet anders. Lees meer over onze relatie met Achmea.

 

Hoe we vergelijken

Alle producten waarvan we de premies en voorwaarden kennen, nemen we mee in de vergelijking. We tonen als eerste een verkort zoekresultaat. Hierbij tonen we altijd het beste of goedkoopste product van alle verzekeraars die we vergelijken. Ook als we daar geen samenwerking mee hebben, dus geen inkomsten voor ontvangen. Bij zorgverzekeringen wordt soms een product in het zoekresultaat meegenomen dat nét niet aan je opgegeven wensen voldoet, maar je volgens de experts zeker zou moeten overwegen omdat het premievoordeel vaak groter is dan de dekking die je mist. We doen dit alleen als het een aantoonbaar beter advies is. Ook tonen we de 3 producten met de beste prijs-kwaliteit die via Independer zijn af te sluiten. Met één klik zie je altijd alle producten, ook van de partijen waarmee wij niet samenwerken. Zo maken we onze vergelijkingen transparant én makkelijk.

Waarom een verkort zoekresultaat? Veel klanten willen geholpen worden met hun keuze, waarna ze de verzekering ook direct willen afsluiten. We helpen met kiezen door de beste 3 producten die je bij Independer kunt afsluiten te tonen. Die tonen we samen met de goedkoopste of beste van alle vergeleken verzekeringen. Zo kun je makkelijk een keuze maken. De prijs-kwaliteitscore is gebaseerd op een weging tussen prijs, service en voorwaarden en wordt door een team van experts vastgesteld.

 
1Idealistisch 2Invoelend 3Weldoordacht 4Gedreven
 

Hoe verdienen we?

Commercie en idealisme. De begrippen lijken elkaar tegen te spreken, maar ze gaan bij Independer prima hand in hand. Aan vergelijken verdienen we niets. Pas wanneer iemand een verzekering bij ons afsluit, krijgen we een vergoeding. De vergoeding is eenmalig bij het afsluiten, of we krijgen een doorlopende vergoeding. Dat betekent een vergoeding in kleine stukjes, zolang de verzekering loopt. Van deze inkomsten betalen we onder meer de kosten voor onze complexe website en van onze experts die advies geven en schades afhandelen. Daarnaast gebruiken we de inkomsten om markten transparant te maken. Hieraan verdienen wij vrijwel niets, maar we vinden het wél enorm belangrijk. Zo stoppen we veel energie, tijd en geld in het meten van de kwaliteit van hypotheekadviseurs. Dat doen we ook in het beoordelen van ziekenhuizen, tandartsen en huisartsen. Het doel: de consument meer inzicht geven en hem helpen bij het maken van een goede keus. We zien bovendien dat het transparant maken van dienstverlening aanbieders stimuleert om hun producten te verbeteren.

 

"Trots om onderdeel te zijn van een bedrijf dat continue de allerbeste wil zijn. Het geeft enorm veel energie om daaraan bij te dragen!"

Hans, Manager online marketing
 

"Trots om bij een bedrijf te werken dat altijd zoekt naar het beste voor de klant en er bovendien alles aan doet om dit zo duidelijk mogelijk op de site weer te geven."

Marie-Louise, Senior Projectleider
 
 

"Trots om te werken bij een bedrijf als Independer, waar je altijd jezelf kan zijn! Waardering, collegialiteit en teamspirit. Daar hoor ik graag bij!"

Natalie, Medewerker advies & Acceptatie
 

"Trots om onderdeel te zijn van een bedrijf dat uit gaat van de belangen van haar klanten en daar al heel veel mee bereikt heeft"

Serge, Financieel Directeur
 

Alles over Independer

Bij Independer zijn we graag transparant. Over anderen, maar ook over onszelf. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van alle informatie over Independer. Zoals over ons beloningsbeleid voor medewerkers, de Raad van Toezicht, de Raad van Commissarissen, ons zoekresultaat, onze onafhankelijkheid, aandeelhouder Achmea, de provisies die we ontvangen, het zoekresultaat, onze dienstverlening en ons privacybeleid. Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust op ons forum: we beantwoorden ze graag.

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.